Gimnázium

Avatás és retro buli iskolánkon

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 10., k - 20:40 időpontban

2022. május 5-én megtartottuk elsős gimiseink avatását. Az iskola tornatermében retro tematikájú játékokon vettek részt két csapatban az elsősök (Kék pöttyös oroszlánok és Narancssárga békák). A 8 feladatból győztesként kikerülő csapat - Narancsárga békák - jutalma egy újabb feladat volt, amivel megleckéztethették a vesztes csapatot. Az esemény során a már összeszokott osztály megmutatta, hogy nemcsak egyedül, hanem csapatban is nagyon ügyesen működnek.

Mi is futottunk a jövőért

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 06., p - 19:15 időpontban

A Komáromi Egyetemi Napok egyik kiemelt programja volt a "Futás a jövőért" elnevezésű rendezvény, amelyen magyar egyetemisták, középiskolások, alapiskolások és óvodások együtt futottak azt szimbolizálva, hogy Komáromban lehetőség van a magyar nyelven való tanulásra az alapoktól egészen a felsőfokú képzésig. Természetesen iskolánk diákjai sem hiányoztak erről a rendezvényről. A hangulat jó volt, a táv könnyen teljesíthető, remélhetőleg egy újabb szép emlék vésődött be a gyerekek szívébe. 

Szép eredmények a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 05., cs - 16:17 időpontban

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen mindenki részt vehet, aki szeret gondolkodni, mert a könnyebb és nehezebb feladatok együtt mindenki számára sikerélményt biztosítanak. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, megszerettetése, a tehetségek felfedezése. A versenyt 89 országban azonos időpontban rendezik, a mi iskolánk a magyarországi versenybe kapcsolódik be. Ebben a tanévben 2022. március 17-én 29 felvidéki magyar iskola 1441 diákja versenyzett.

A rendezők mottója: "Legyen ez a pár perc a matematika ünnepe szerte a világon!"

Lesznek országos döntőseink a Tompa-Petőfi Országos Seregszemlén is

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 02., h - 19:21 időpontban

Április 28-án a Tompa-Petőfi Országos Seregszemle kerületi fordulóján Érsekújvárban négy diákunk képviselte iskolánkat.  A színvovalas mezőnyben két versmondónk továbbjutott a döntőbe. Ladányi Viola, 6. osztályos tanuló a II. kategóriában, Sebestyén Sára, 8. osztályos tanulónk a III. kategóriában aranysávos minősítést kaptak.
Prózamondóink, Balázs Alexandra, 7. osztályos tanulónk és Kollár Bálint, IV. G osztályos tanulónk ezüstsávosak lettek.
 Az elért eredményekhez örömmel és büszkeséggel gratulálunk. Versmondóinknak pedig a döntőben sok sikert kívánunk.
 

A Föld napja a Marianumban

marsal_tamas küldte be 2022. 04. 23., szo - 19:39 időpontban

A Föld napja alkalmából angol projektnapot tartottunk gimnáziumunk elsős és másodikos diákjai számára. A foglalkozásokat egy kisfilm megtekintésével indítottuk, amelynek során idézeteket értelmeztünk az ember és természet közötti kapcsolatról. Ezután  szövegértelmezési feladatokat oldottak tanulóink a Föld napja eredetéről, a környezetszennyezésről és a környezettudatos életmódról. Volt interaktív foglalkozás és keresztrejtvény is.  A napot egy közös poszter elkészítésével zártuk. 

Feliratkozás a következőre: Gimnázium