Gimnázium

Erasmus+ projekttalálkozón vettek részt tanáraink a romániai Brăilában

marsal_tamas küldte be 2024. 03. 27., sze - 09:38 időpontban

„From Oppression to Freedom – Rediscovering Europe without Borders” elnevezésű történelmi témájú Erasmus+ projektünk keretén belül tanáraink Erasmus+ projekttalálkozón vettek részt Romániában. A projekt fő koordináló intézménye, a brăilai Liceul Tehnologic Edmond Nicolau partneriskola látta vendégül a Bulgáriából, Csehországból, Magyarországról, Lengyelországból és Szlovákiából érkező tanárdelegációkat, melyek a projekthét alatt a kommunizmus témaköréhez kapcsolódó szakmai workshopok mellett megismerték a vidék kulturális és természeti örökségét is.

A MEG+diákszínpad első hangjátékának premierje (FRISSÍTVE A HANGANYAGGAL!)

toth_gabor küldte be 2024. 03. 25., h - 09:49 időpontban

A teljes hangjáték a cikk végén!

Az egyik leginkább szívet melengető nézői reakció, amit a Marianum színjátszói valaha olvashattak magukról, az volt, hogy “olyat csinálnak, amit mások nem.” Most épp hangjátékot! De a projekt nem csak ezért érdekes.

Pályázati kiírás igazgatói munkakörre

madarasz_robert küldte be 2024. 03. 20., sze - 10:00 időpontban

Rímskokatolícka cirkev, Trnavská arcidiecéza, Jána Hollého 10, 917 66 Trnava

 

v y h l a s u j e

v súlade s § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe a školskej správe  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

 

Výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Cirkevnej spojenej školy MARIANUM, Ul. biskupa Királya 30, Komárno.

 

Kvalifikačné predpoklady:

Megemlékeztünk a márciusi ifjakról

marsal_tamas küldte be 2024. 03. 15., p - 12:21 időpontban

Iskolánk diákjai egy verses, zenés, táncos irodalmi összaállítással emlékeztek meg az 1848-as eseményekről. Felidézték a 176 éves történetet az elejétől a végéig. Március 15.-ke előestéjén az Egressy Béni Városi Művelődési Központban, majd másnap délelőtt iskolánk aulájában adták elő műsorukat. Felemelő érzés volt hallani ovisaink énekét, kisdiákjaink "szalagos" táncát, felső tagozatosaink és gimnazistáink szavalatait. Köszönjük minden gyermekünknek a felkészülést és az előadást, amellyel szebbé, meghittebbé tették számunkra ezt a jeles ünnepet.

Próbafelvételi a MARIANUM Egyházi Gimnáziumban

madarasz_robert küldte be 2024. 03. 15., p - 08:06 időpontban

Kedves leendő MARIANUMOS gimnazisták!
Szeretettel meghívunk benneteket egy kis tudásszint felmérésre magyar nyelv és irodalomból, matematikából, szlovák nyelv és szlovák irodalomból 2024. március 23-án, 9:00 órai kezdettel a MARIANUM Egyházi Iskolaközpont főépületébe. A tesztelési idő tantárgyanként 45 perc 10 perces szünetekkel. Szakos pedagógusaink azonnal kiértékelik tesztjeiteket, és tudatják veletek az eredményt. Ezen a napon lehetőségetek lesz megismerkedni leendő osztályfőnökötökkel, Mgr. Németh Klárával is.

Erasmus+ projektfoglalkozás gimiseinknek

marsal_tamas küldte be 2024. 03. 13., sze - 07:41 időpontban

Március 12-én gimnazistáink Erasmus+ projektfoglalkozáson vettek részt, mely a „From Oppression to Freedom – Rediscovering Europe without borders” elnevezésű Erasmus+ projektünk keretén belül valósult meg. A nap első részében Gazdag József író, újságíró, a Vasárnap főszerkesztője tartott rendhagyó történelemórát a kommunizmus időszakáról, mely a mindennapi élet szinte minden területét érintve szemléletes példákon keresztül mutatta be, milyen is volt az élet Csehszlovákiában a kommunista diktatúra éveiben.

Zrínyi Ilona matematikaverseny

marsal_tamas küldte be 2024. 03. 12., k - 19:45 időpontban

Iskolánk 43 diákja vett részt 2023. november 20-án a Zrínyi Ilona matematikaverseny 1. fordulóján. A második fordulóban 2024. február 16-án 26 diák versenyzett. 
Az eredményhirdetésre az első hat helyezett kapott meghívást 2024. március 11-én. 


Bodzáš Benedek, 2. osztályos tanuló a 2. helyen végzett ugyanannyi ponttal, ugyanannyi jó feladattal, mint az 1. helyezett. A feladatok prioritása alapján 1 pont döntötte el a holtversenyt.
Bajkai Rozália Lujza, 4. osztályos tanuló a 6. helyen végzett. 
Varga Bálint, 7. osztályos tanuló a 4. helyezést érte el.

Nagy siker a helyesírási versenyen

marsal_tamas küldte be 2024. 03. 02., szo - 18:06 időpontban

2024. február 29. és március 2. között rendezték meg Gyulán az Implom József Helyesírási Verseny kárpát-medencei fordulóját. Iskolánkat Molnár Ágnes, 3.G osztályos diákunk képviselte. Nagy örömünkre megnyerte a kategóriája versenyét.
De ez még nem minden! A verseny két fordulóból állt: egy tollbamondást kellett megírni, és egy helyesírási tesztet megoldani. Ágié lett a legjobb teszt (128 közül), s ezért még egy különdíjat is kiérdemelt.
Szívből gratulálunk, további sikereket kívánunk!
 
 

Nagyböjti lelki nap volt a Marianumban

marsal_tamas küldte be 2024. 03. 01., p - 14:58 időpontban

A nagyböjt elkezdődik 40 nappal húsvét előtt. Tudatosan próbálunk közelebb kerülni Istenhez. A világ, melyben élünk, sok mindent kínál, egyre több mindenre vágyunk, és a gyermek is tapasztalja, hogy nem feltétlenül jár megelégedettséggel, tartós boldogsággal, ha teljesül a mi akaratunk. 
„Keressétek először Isten országát és az ő igazságát...“ (Mt 6,33)

Rendhagyó történelemóra az Erasmus+ projekt keretén belül

marsal_tamas küldte be 2024. 02. 23., p - 07:45 időpontban

Rendhagyó történelemórán vettünk részt gimnazistáinkkal az érsekújvári Pázmány Péter Gimnáziumban a kommunizmus időszakával foglalkozó Erasmus+ projektünk keretén belül. Dózsa Roland tanár úr történelmi előadásában felvázolta, miként nyert egyre nagyobb teret a kommunista ideológia a Szovjetunióban a XX. század elején, majd miként vált Csehszlovákia a Szovjetunió irányította keleti blokk zászlóvivőjévé a 2. világháborút követően.

Feliratkozás a következőre: Gimnázium