Gimnázium

MEG+őszültök tökfaragó buli a Marianumban

marsal_tamas küldte be 2021. 10. 18., h - 19:09 időpontban

2021.október 14-én, egy őszi délután a Marianum gimnáziumban megrendezésre került az őszi tökfaragó ünnepség, melyen mindenki kicsit ki tudott szakadni a monoton hétköznapokból, és egy csodás közösségben tudott hangolódni az őszre tökfaragással, illetve néhány szuper csapatépítő játékkal. Természetesen az előírásokat betartva ünnepeltünk, a belépés pedig negatív antigén teszttel és őszi színekbe öltözve volt megengedett. Az összejövetel nyitánya a várva várt tökfaragás volt, amelynek csupa ötletes és kreatív töklámpás lett az eredménye.

A testvériségre és szolidaritásra figyelünk

marsal_tamas küldte be 2021. 10. 17., v - 19:07 időpontban

Október utolsó előtti vasárnapja, idén október 24-e, a világmisszió vasárnapja. 
A mi iskolánk újból bekapcsolódik ebbe a világméretű kezdeményezésbe, hogy neveljük gyermekeinket a testvériség és a szolidaritás kifejezésére.
 Az idei mottója „Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk.” ApCsel 4,20.
 A misszió lényege, hogy mi nem tarthatjuk meg az Urat magunknak.
A misszió azonban együttérzéssel, segítéssel kezdődik, ahol a segítő és segített kölcsönösen gazdagíthatja egymást.

Pályázati felhívás

madarasz_robert küldte be 2021. 09. 29., sze - 16:00 időpontban

Immár ötödször hirdeti meg a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont és a Patrona nostra Kht. Bibliai témájú „BÁRKA“ című rajzversenyét. A múlt évben 191 rajzzal nevezett be 10 oktatási-nevelési intézmény és 65 díjat osztottunk ki.

Idén is érdemes lesz bekapcsolódni a versenybe, mivel díjak tömkelegével fogjuk jutalmazni a legjobb, legötletesebb alkotásokat.

Díjözön a Harmoson

marsal_tamas küldte be 2021. 09. 08., sze - 19:38 időpontban

A 2020/2021-es tanév májusában iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai nagy hévvel alkottak a Harmos Károly Országos Képzőművészeti rajzpályázatára, melyen idén az alsó tagozatosok témája Nemes Nagy Ágnes:”Ki ette meg a málnát?” című költeménye volt, a felső tagozatosoké pedig a Kárpát-medencében őshonos állatok.
Nagyon szép eredmények születtek:
Izsáki Titanilla- díjazott (3.B osztály)
Sánta Ráhel- díjazott (3.A osztály)
Vas Miklós- díjazott (5.B osztály)
Vas Katinka- kiállított alkotás (1.A osztály)
Kocur Anna-kiállított alkotás (3.B osztály)

Megkezdődött a Marianum 92. tanéve

marsal_tamas küldte be 2021. 09. 02., cs - 13:23 időpontban

Az ünnepélyes tanévnyitóra szeptember 2-án került sor a Szent András-bazilikában. A reggeli osztályfőnöki órák után iskolánk diákjai a hagyományoknak megfelelően átvonultak az ünnepélyes évnyitó szentmisére. Az újrakezdéshez hitet, energiát és ihletet kaptunk, a sok pozitív töltésű gondolat pedig erőt sugárzott tanárba, diákba egyaránt. A Marianum 92. tanítási évéhez kértük a Jóisten áldását, hogy együtt, közösen, jó egészségben dolgozhassunk tovább a Hit, a Tudás és az Emberség mottója szellemében.

 Marsal Tamás

Töltődtünk, hogy adhassunk...

marsal_tamas küldte be 2021. 08. 26., cs - 14:29 időpontban

Tanári karunk az idei tanévet is lelkigyakorlattal kezdte, amelyre augusztus 23. és 25. között került sor a Nagyszombat melletti Dejte (Dechtice) községhez tartozó Planinkán. Németh László atya bölcsességeit hallgatva bőven volt időnk elmélkedni, átgondolni dolgainkat, beszélgetni vagy éppen egyedül lenni. Lélekben felkészültünk az újrakezdésre, az erdő csendjéből szálltak fel imáink diákjainkért, a keresztény családokért, a Marianumért, a magyarságért. Töltődtünk, hogy adhassunk.

 

Marsal Tamás

Az ügyintézés menete a vakáció utolsó napjaiban

madarasz_robert küldte be 2021. 08. 22., v - 21:18 időpontban

A MARIANUM Egyházi Iskolaközpont igazgatósága tisztelettel értesíti Önöket, hogy intézményünkben a vakáció utolsó napjaiban az ügyintézés munkanapokon 7.30 és 13.00 óra között zajlik az iskolaközpont Rozmaring utcai épületének bal szárnyában. Kérjük Önöket, hogy kölcsönös védelmünk érdekében továbbra is tartsák be a szükséges higiéniai előírásokat (viseljenek szájmaszkot, az épületbe lépve fertőtlenítsék a kezüket, a titkárságon pedig egyesével intézzék felmerülő ügyeiket).

Állásajánlat a MARIANUMban

madarasz_robert küldte be 2021. 07. 17., szo - 08:01 időpontban

A komáromi MARIANUM Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont igazgatója pályázatot hirdet az alábbi állások betöltésére, augusztusi kezdéssel:

  • óvópedagógus - igazgatóhelyettesi pozíció
  • személyzeti előadó és kisegítő adminisztratív munkaerő (50%-os munkaviszonyra) - betöltve

Jelentkezési határidő nincs, a jelentkezők elbírálása a jelentkezés sorrendje szerint folyamatosan történik.

Jelentkezési feltételek:

Feliratkozás a következőre: Gimnázium