Kollégium

„Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem (…) Bizony, mondom nektek: amikor megtettétek ezt egynek e legkisebb testvéreim közül, nekem tettétek.” (Mt 25,35-36,40)

2009. december 8-án, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepén megnyílt a komáromi Szent Imre Kollégium, a szlovákiai magyar katolikusok 2. világháború utáni első középiskolai kollégiuma.
Az intézmény a komáromi Marianum Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont része, annak nevelési tervéhez, szellemi és erkölcsi irányvonalához igazodik. Az itt elszállásolt diákok mellé a nevelőtanárokon kívül kérésre ún. tútorokat is kijelölünk, akik a rájuk bízott növendékek szellemi, erkölcsi és lelki fejlődését hivatottak elősegíteni.
A kollégium kapacitása 24 fő, akik 2, 3 ill. 5-ágyas szobákban kapnak helyet. A szobák az általános felszereltség mellett (személyenként: ágy, ágyneműtartó, éjjeliszekrény, ruhásszekrény, íróasztal, szék) internetkapcsolattal is rendelkeznek. Tanulószoba, könyvtár, konyha és mosókonyha is rendelkezésre áll.
A Szent Imre Kollégium főként közadakozásból épült, a történelmi egyházak segítségén kívül több ezer nagylelkű támogató hozzájárulásából. Isten fizesse meg mindannyiuknak!

Kollégiumunk a keresztény nevelés iránt érdeklődő középiskolás diákok rendelkezésére áll, szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

A 2022/23. tanévre a kollégiumi jelentkezési lapokat (lásd a mellékletben) az iskolaközpont titkárságára várjuk. A felvételi bizottság előnyben részesíti a Marianum tanulóit, valamint a kollégiumban az előző év(ek)ben elszállásolt diákokat.

Kollégium