Beiratkozás az alapiskolába

Csatolmány

A MARIANUM Magyar tannyelvű Egyházi Óvoda és Alapiskola igazgatósága ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a 245/2008 sz. iskolatörvény 20. par. 3 bekezdésével összhangban az intézmény fenntartója az alábbi módon határozta meg az alapiskola 1. évfolyamába való jelentkezés idejét és helyét a 2021/22. tanévre:

Jelentkezés ideje: 2021. április 7. – 9., 8.00 és 17.00 óra között.

Jelentkezés helye: a MARIANUM Egyházi Iskolaközpont Rozmaring u. 2. szám alatti épülete.

A beiratkozás idén a gyermekek személyes jelenléte nélkül zajlik! Kérjük, közös biztonságunk érdekében telefonon (ill. ha ez akadályba ütközik, akkor email útján) előzetesen egyeztessen időpontot! A beiratkozásra minden gyermek esetében 20 perc áll rendelkezésre.

Időpontot a 0918 490 570-es telefonszámon lehet foglalni Mgr. Juhász Tímea igazgató helyettesnél (hétköznapokon 14.00 és 17.00 között), ill. az iskola hivatalos email címén (info@marianum.eu). Figyelem: az emailben kért időpont csak annak visszaigazolásakor lesz érvényes.

A beiratkozásra szükséges elhozni a másik törvényes képviselő felhatalmazását arról, hogy a beiratáson megjelenő szülő eljárhat az ő nevében is. (A felhatalmazás nem kell, hogy közjegyző előtt legyen hitelesítve). Szükséges még a szülő személyi igazolványa, a gyermek anyakönyvi kivonata  (vagy annak másolata) és a gyermek egészségügyi kártyája is!

A különleges bánásmódot igénylő gyermek törvényes képviselői utólag kötelesek benyújtani az illetékes nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozatát a gyermek alapiskolába történő felvételéről szóló határozat kiadásáig, legkésőbb 2021. június 15-ig.

Ha a törvényes képviselő a kötelező oktatás megkezdésének elhalasztását kéri, a kérelem részeként beadandó gyermekorvosi ajánlást, valamint az illetékes nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozatát az iskolába történő jelentkezésnél még nem szükséges mellékelni. (A szülő utólag köteles benyújtani azokat, legkésőbb négy héttel az oktatás rendkívüli megszakításának befejezte után.)

Kérjük, a beiratkozás során fokozottan ügyeljenek a higiéniai előírások betartására (kesztyű és szájmaszk viselése kötelező)!

Szeretettel várjuk a kedves szülőket – legyen az Ön gyermeke is marianumos!

Beiratkozás az alapiskolába