Beiratkozás az alapiskolába

Csatolmány

A MARIANUM Magyar tannyelvű Egyházi Óvoda és Alapiskola igazgatósága ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a 245/2008 sz. iskolatörvény 20. par. 3 bekezdésével összhangban az intézmény fenntartója az alábbi módon határozta meg az alapiskola 1. évfolyamába való jelentkezés idejét és helyét a 2024/25. tanévre:

Jelentkezés ideje: 2024. április 10. – 12., 8.00 és 17.00 óra között.

Jelentkezés helye: a MARIANUM Egyházi Iskolaközpont Rozmaring u. 2. szám alatti épülete.

A beiratkozás idén a gyermekek személyes jelenlétében zajlik. Kérjük, hogy a beiratkozás folyamatossága végett telefonon előzetesen egyeztessen időpontot! A beiratkozásra minden gyermek esetében kb. 20 perc áll rendelkezésre.

Időpontot a 0918 490 570-es telefonszámon lehet foglalni Mgr. Juhász Tímea igazgató helyettesnél (hétköznapokon 16.00 és 18.00 között).

A beiratkozáson mindkét szülőnek meg kall jelennie, vagy szükséges elhozni a másik törvényes képviselő felhatalmazását arról, hogy a beiratáson megjelenő szülő eljárhat az ő nevében is. (A felhatalmazás nem kell, hogy közjegyző előtt legyen hitelesítve). Szükséges még a szülő személyi igazolványa, a gyermek anyakönyvi kivonata  (vagy annak másolata) és a gyermek egészségügyi kártyája is!

A különleges bánásmódot igénylő gyermek törvényes képviselői utólag kötelesek benyújtani az illetékes nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozatát a gyermek alapiskolába történő felvételéről szóló határozat kiadásáig, legkésőbb 2024. június 10-ig.

(Az érvényes előírások értelmében a kötelező oktatás megkezdésének elhalasztását, azaz az óvodai oktatás meghosszabbítását az óvoda igazgatójánál kell kérvényezni.)

Szeretettel várjuk a kedves szülőket – legyen az Ön gyermeke is marianumos!

Beiratkozás az alapiskolába