Alapiskola

Hegedűvirtuózunk sikere

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 24., p - 07:48 időpontban

Nagyszerűen szerepelt iskolaközpontunk kilencedik osztályos tanulója, Tóth Bence, a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjának első, az MCC ARS I. Középiskolás Tehetségszüretnek elnevezett Kárpát-medencei találkozón, ahol a hazai, szlovákiai, ukrajnai és erdélyi képzési központokból érkezett 163 középiskolás között mutatta be tudását a zene terén (hegedű). Bence előadótársa a Selye János Gimnázium végzős diákja, Méhes Mihály (brácsa) volt. Produkciójukkal (Kalotaszegi hajnali és legényes dalok) arany minősítést szereztek. Gratulálunk!

Gimnasztikásaink jutalomkirándulásáról

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 23., cs - 11:55 időpontban

Óriási élményben volt része iskolaközpontunk két diákjának.
A Magyar Ritmikus Sportgimnasztika Szövetség jóvoltából Kocur Anna (5.B) és Tóth Gréta (3.A) jutalomkiránduláson vehettek részt. Ellátogattak a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságra Budapestre, ahol testközelből szurkolhattak példaképeiknek, és hatalmas élménnyel gazdagodhattak. 
A jutalomkiránduláshoz szívből gratulálunk, és a sportoláshoz sok erőt és kitartást kívánunk!

Megfogyva bár, de törve nem...

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 17., p - 09:16 időpontban

Iskolánk fiatalabb lánycsapatát sajnos betegségek tizedelték, ezért mindössze hat mindenre elszánt kis focista vágott neki május 16-án a Megyercsen rendezett kispályás járási focitornának. A hatodik osztályból csak Kiss Emma állhatott csatasorba, az ötödikesek közül pedig Marcinkó Dorka, Lantos Johanna, Muharos Jázmin, Fördős Viktória és Duša Dóra képvselte iskolánkat. Lányaink megmutatták, hogyan kell igazán küzdeni a pályán még akkor is, ha fáj!

Biblia gyermekszemmel

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 10., p - 07:58 időpontban

Szívből gratulálunk Iskolaközpontunk 5 gyermekének, akik díjazottak lettek a "Biblia gyermekszemmel" című rajzpályázaton, melyre idén 119 alkotás érkezett be a nagyszombati egyházmegye iskoláiból.
A versenyt Nagyszombatban zsűrizték több kategóriában, s a legjobb alkotások az országos fordulóba kerültek - tehát a verseny tovább folytatódik!
A kis művészeinkre büszkék vagyunk és kívánjuk, hogy még nagyon sok szép siker érje őket a képzőművészet terén!

Smart Kids 2024

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 10., p - 07:38 időpontban

Színvonalas, nehéz versenyt tudhatnak maguk mögött iskolaközpontunk negyedik osztályos tanulói, akik első komoly, angol nyelvű versenyükön vehettek részt a Határőr Uctai Alapiskola szervezésében, Mgr. Keszegh Béla polgármester úr védnöksége alatt, ahol a komáromi alapiskolák (szlovák és magyar tanítási nyelvű egyaránt) negyedik osztályainak legjobb angolos tanulói mérték össze tudásukat. Kedvüket még a bombariadó sem szegte, bár a verseny félbeszakadt, de csütörtökön újult erővel folytathatták azt. A verseny nyelvtani tesztből és szóbeli részből állt.

Sikerek a Kengururól

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 10., p - 07:30 időpontban

Barátságos versenylégkörben bizonyíthattak, edződhettek a matematikát kedvelő tanulóink a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny megyei fordulóján.
Az alsó tagozaton 28 tanuló, a felső tagozaton 24 tanuló és 14 gimnazista tette próbára tudását matematikából.
A FELVIDÉKI KATEGÓRIA díjkiosztójára 2024. május 7-én került sor. 
VARGA BÁLINT, VII.A osztályos diákunk 2. helyezettként iskolánk legjobbja. 

Katedra matematikaverseny

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 07., k - 06:05 időpontban

A Katedra matematikaverseny 4 levelezős fordulójában 12 igényes feladatot kellett leadni a diákoknak részletes indoklással. Mind a tizenegy benevezett tanulónk eredményes megoldó lett, így méltón képviselték iskolánkat Léván az elődöntőben. 
5. évfolyam: Miklós Ábel, Muharos Jázmin, Šmíd Gabriel
7. évfolyam: Kányai Tivadar, Miklós Mátyás, Varga Bálint, Urban Ráchel, Szabó Sofia
8. évfolyam: Csoma Zselyke, Návrádi Dávid
9. évfolyam: Urban Ábel

3 röpicsapatunk egy napon a frontvonalban

marsal_tamas küldte be 2024. 05. 02., cs - 19:29 időpontban

Május 2-ka főleg a röplabdáról szólt, hiszen iskolán 3 csapata is megmérettette magát a járási versenyeken. Alapiskolás lányaink, alapiskolás fiaink és gimnazista vegyes csapatunk egyaránt röpitornán vett részt más-más helyszíneken. A legnagyobb sikert a nyolcadikos fiúk érték el, akik a dobogóra is felkerültek. A járási 3. helyet szerezték meg, amely egy kis szerencsével és nagyobb odafigyeléssel még jobb is lehetett volna. Fiatal lányaink a 4. helyen, gimnazistáink úgyszintén a 4. helyen zárták a mai napot. Köszönjük nekik a részvételt, az elért eredményekhez pedig gratulálunk!

Sportolóink a RozmarinCup-on jártak

marsal_tamas küldte be 2024. 04. 29., h - 13:29 időpontban

Alapiskolánk legjobb sportolói a 3., 4. és 5. évfolyamból a Komáromi Napok keretén belül részt vettek a "RozmarinCup" elnevezésű versenyen. A rendezvényen 6 versenyszámban mérhették össze gyorsaságukat és ügyességüket városunk összes alapiskolája ellen. Minden diszciplínát hősiesen teljesítettek, de ez sajnos nem volt elég a dobogóra kerüléshez. A lényeg viszont a legfontosabb dolog: hatalmasat sportoltak, egy csapatként küzdöttek, és nagyon jól érezték magukat! Gratulálunk!

MatekÁszon jártunk Szegeden

marsal_tamas küldte be 2024. 04. 29., h - 13:20 időpontban

Gyönyörű eredmény született a MatekÁsz országos fordulóján Szegeden.

Miklós Mátyás, VII. A osztályos diákunk az országos 6. helyezés érte el.
Iskolánk 17 tanulója kapcsolódott be a verseny iskolai fordulójába.  
Közülük Saláth Panka (III. A) Miklós Ábel (V. A) , Miklós Mátyás (VII.A) és Urban Ráchel (VII.B) versenyezhettek a megyei fordulóban.
Miklós Mátyás és Urban Ráchel jutottak tovább az országos megmérettetésre. Ráchel nem tudott részt venni az országos fordulón, ezért Miklós Mátyás képviselte a Felvidék hetedikeseit Szegeden.

Feliratkozás a következőre: Alapiskola