Alapiskola

Múzeumi délutánok

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 22., v - 20:35 időpontban

Iskolánk 5.B osztályos tanulói 5 alkalommal látogattak el a napközi ideje alatt a Szent András-bazilika mellett található Ghyczy Palotába, hogy ott közelebbről megismekedhessenek a Duna-mente élővilágával. 
Köszönet és hála Dorotovič Csillának (botanikus) és Bucz Veronikának (zoológus) a fantasztikus múzeumpedagógiáért, amit diákjainknak nyújtottak. Csupa érdekességgel készültek: megtapogathattunk jégkorszakból való gyapjas mamut fogat, különböző állatok tollait, közelről megszemlélhettünk alkoholban tárolt vakondot, sünt... és még sorolhatnám tovább.

"Az én családom" rajzpályázatról

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 17., k - 20:06 időpontban

Idén már hetedszer hirdette meg a komáromi Szinnyei József Könyvtár képzőművészeti rajzpályázatát, melynek témája "Az én családom" volt. A zsűriasszony, Dénesová Eva művészettörténész közel 80 beküldött alkotásból válogatta ki a legjobb 10 festményt, melyek között ott volt 8.A osztályos diáklányunk, Sebestyén Sára alkotása is.
Sárinak szívből gratulálunk, és kívánunk még a közeljövőben nagyon sok sikert a művészet területein.

Vas Katalin, rajztanár
 

Országos 1.hely a NYelvÉSZ versenyen!

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 12., cs - 16:16 időpontban

Mint arról már előzőleg beszámoltunk, két diákunk is képviselte iskolánkat a NyelvÉSZ anyanyelvi versenyen az országos döntőben. A negyedikes Molnár Márton csupán egy ponttal maradt le a maximumról, emiatt a 81.helyen zárt. Harmadikos tanulónk, Kocur Anna ismét elérte a maximális pontszámot, mindezt pedig a legrövidebb időn belül, ezáltal megynyerte az országos döntőt! Hatalmas gratula mindkét versenyzőnknek!

Avatás és retro buli iskolánkon

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 10., k - 20:40 időpontban

2022. május 5-én megtartottuk elsős gimiseink avatását. Az iskola tornatermében retro tematikájú játékokon vettek részt két csapatban az elsősök (Kék pöttyös oroszlánok és Narancssárga békák). A 8 feladatból győztesként kikerülő csapat - Narancsárga békák - jutalma egy újabb feladat volt, amivel megleckéztethették a vesztes csapatot. Az esemény során a már összeszokott osztály megmutatta, hogy nemcsak egyedül, hanem csapatban is nagyon ügyesen működnek.

Mi is futottunk a jövőért

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 06., p - 19:15 időpontban

A Komáromi Egyetemi Napok egyik kiemelt programja volt a "Futás a jövőért" elnevezésű rendezvény, amelyen magyar egyetemisták, középiskolások, alapiskolások és óvodások együtt futottak azt szimbolizálva, hogy Komáromban lehetőség van a magyar nyelven való tanulásra az alapoktól egészen a felsőfokú képzésig. Természetesen iskolánk diákjai sem hiányoztak erről a rendezvényről. A hangulat jó volt, a táv könnyen teljesíthető, remélhetőleg egy újabb szép emlék vésődött be a gyerekek szívébe. 

Szép eredmények a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 05., cs - 16:17 időpontban

A Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen mindenki részt vehet, aki szeret gondolkodni, mert a könnyebb és nehezebb feladatok együtt mindenki számára sikerélményt biztosítanak. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, megszerettetése, a tehetségek felfedezése. A versenyt 89 országban azonos időpontban rendezik, a mi iskolánk a magyarországi versenybe kapcsolódik be. Ebben a tanévben 2022. március 17-én 29 felvidéki magyar iskola 1441 diákja versenyzett.

A rendezők mottója: "Legyen ez a pár perc a matematika ünnepe szerte a világon!"

Ezüstsáv az Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyen

marsal_tamas küldte be 2022. 05. 05., cs - 16:14 időpontban

Balázs Alexandra, VII. osztályos tanulónk az irodalmi előadás sokféle formájában szívesen kipróbálja magát. A Petőfi-Tompa Országos Seregszemlén való sikeres szereplés után és a Kaszás Attila Versmondó Fesztivál előtt a XII.  Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny regionális elődöntőjében nagyon szépen szerepelt. Ezüstsávos besorolással tért haza. 

Feliratkozás a következőre: Alapiskola