Alapiskola

Óvatos óvoda- és iskolakezdés

madarasz_robert küldte be 2021. 02. 07., v - 15:02 időpontban

Ahogy már jeleztük, az Iskolaügyi Minisztérium február 5-én kelt határozata értelmében 2021. február 8-tól (hétfőtől) ismét megnyitja kapuját óvodánk, alapiskolánk alsó tagozata és gimnáziumunk 4. évfolyama is. A Szlovák Köztársaság Kormánya hétfőtől életbe léptette az ún. Covid-automatát, amely a pillanatnyi járványhelyzettől teszi függővé az egyes intézmények működését, s a hétköznapi élet feltételeit is.

Ha telefonálni szeretne...

madarasz_robert küldte be 2021. 01. 15., p - 12:26 időpontban

Tisztelettel értesítjük Önöket, hogy iskolánk elsődleges telefonszáma (035/77 30 397) általunk kívülálló okok miatt időlegesen nem működik. Kérjük, hogy a MARIANUM titkárságával való kommunikáció során használja iskolai telefonközpontunk számát: 0903 98 28 26.

Megértésüket köszönjük!

Egy kis életigenlés...

toth_gabor küldte be 2021. 03. 08., h - 00:06 időpontban

Felső tagozatos és gimnazista diákjaink a tavaszi szünidő után még mindig az online térben koptatják a virtuális iskolapadokat és a reális billentyűzeteket. Sejtjük, hogy milyen nehéz, és hogy egyre nehezebb ez a helyzet számukra. Már mindannyiunknak nagyon hiányoznak a személyes találkozások, a lassan egy éve felfüggesztett szakköri munka, a diákbulik, kirándulások, bálok, fellépések...

A fellélegzésre még mindig várnunk kell. A szóbeli buzdításon és imáinkon kívül nemigen van más eszközünk, hogy egy kis energiát adjunk a diákoknak.

Azaz mégis...

Sűrű hét vár a magyar nyelvtant kedvelő diákjainkra

marsal_tamas küldte be 2021. 02. 23., k - 18:40 időpontban

A héten kerül sor az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjére. Iskolánkat Molnár Anna negyedikes gimnazista képviseli, aki a szlovákiai fordulóból másodikként jutott tovább. 

Szintén ezen a héten, csütörtökön mérettetik meg magukat és tudásukat a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen részt vevő alapiskolás tanulóink is, a hetedikből Sebestyén Sára, a nyolcadikból pedig Zink Dóra és Gaál Máté. 

Benes Tarr Csilla és a Vekker Műhely online előadása

sikorcin_katalin küldte be 2021. 02. 07., v - 17:59 időpontban

Január 5-én a Marianum 2.A osztályának tartott online előadást Benes Tarr Csilla, hogy tágítsa a gyerekek nyelvi világát, együtt gondolkodjék velük különféle, a gyermekeket érdeklő és érintő témákról, ill. kérdésekről. " A sárkányfi aki nem akart aludni" c. olvasóvá nevelési foglalkozáson élénk figyelemmel és aktívan vettek részt a gyerekek. Miközben a gyerkőcök sárkányfit látták el jó tanácsokkal, egymással is megosztották az alvásproblémákkal kapcsolatos tapasztalataikat és még jókat is beszélgettek.

„Ahogy én látom Kínát” rajzverseny sikereiről

marsal_tamas küldte be 2021. 02. 07., v - 16:00 időpontban

Tavaly ilyenkor vetettük bele magunkat a Hetedik Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Alkotóművészeti Pályázatba, melynek témája az „Ahogy én látom Kínát” volt.
A tét és a motiváció igencsak magas volt, mivel az öt dobogós tizenöt éven felüli diáknak egyhetes kínai tanulmányutat ígértek. Akkor még csak hírekből hallhattunk a távoli Kínát sújtó koronavírusról…
A rajzversenyt nyáron szerették volna kiértékelni Budapesten, majd Kínában kiállítani az alkotásokat, de a vírus ebbe is közbeszólt.

NyelvÉsz - 27 tanulónk a megyei fordulóban!

marsal_tamas küldte be 2021. 02. 03., sze - 18:41 időpontban

Sikeresen szerepeltek diákjaink a NyelvÉsz elnevezésű anyanyelvi vetélkedő idei járási fordulójában. 53 benevezett gyermekünk szorgalmasan dolgozott 2021. január 18-án a képernyők előtt, s közülük 27-nek adatott meg, hogy iskolánkat képviselheti a 2021. február 26-ára tervezett megyei fordulón. Minden benevezett tanulónknak köszönjük odaadó munkáját, a továbbjutóknak pedig sikerekben gazdag megyei, majd ezt követően országos fordulót kívánunk! Természetesen ajándék mindenkinek jár, de azt majd a suliban kapjátok meg. Íme a továbbjutók névsora:

Óriási siker az angol nyelvi olimpián!

marsal_tamas küldte be 2021. 01. 21., cs - 17:35 időpontban

Az idei angol nyelvi olimpia járási fordulója is megrendezésre került a napokban. Természetesen online formában mérhették össze angoltudásukat a diákok. A Marianumot 4 diák képviselte (Sebestyén Sára 7.o., Elek Kinga 9.o., Balla Éva 2.G, Annus Flavián 4.G.), s közülük Évi kategóriája győzteseként jutott tovább a kerületi fordulóba! Mindenkinek köszönjük alázatos munkáját, Évinek pedig sok sikert kívánunk a kerületi fordulóban!

NyelvÉsz anyanyelvi verseny online formában

marsal_tamas küldte be 2021. 01. 10., v - 14:57 időpontban

Kedves Gyerekek!

Szeretnénk értesíteni benneteket, hogy az idei NyelvÉsz anyanyelvi vetélkedő sajnos online formában valósulhat csak meg. Ehhez feltétlenül szükséges az, hogy az e-mail címetekre kapott regisztrációs adatok alapján aktivizáljátok a fiókjaitokat (nem nehéz, sokan közületek már megtették). Csak így tudjátok megkapni az iskolai forduló feladatait! 

Az iskolai fordulóra 2020.1.15-én, pénteken 14:00 órakor kerül sor.

Bővebb információkhoz a verseny weboldalán, az alábbi címen juthattok: https://bendeguzakademia.hu/nyelvesz/

Feliratkozás a következőre: Alapiskola