Óvoda

Óvatos óvoda- és iskolakezdés

madarasz_robert küldte be 2021. 02. 07., v - 15:02 időpontban

Ahogy már jeleztük, az Iskolaügyi Minisztérium február 5-én kelt határozata értelmében 2021. február 8-tól (hétfőtől) ismét megnyitja kapuját óvodánk, alapiskolánk alsó tagozata és gimnáziumunk 4. évfolyama is. A Szlovák Köztársaság Kormánya hétfőtől életbe léptette az ún. Covid-automatát, amely a pillanatnyi járványhelyzettől teszi függővé az egyes intézmények működését, s a hétköznapi élet feltételeit is.

Ha telefonálni szeretne...

madarasz_robert küldte be 2021. 01. 15., p - 12:26 időpontban

Tisztelettel értesítjük Önöket, hogy iskolánk elsődleges telefonszáma (035/77 30 397) általunk kívülálló okok miatt időlegesen nem működik. Kérjük, hogy a MARIANUM titkárságával való kommunikáció során használja iskolai telefonközpontunk számát: 0903 98 28 26.

Megértésüket köszönjük!

Adventi hetek, ünnepi készülődés az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2020. 12. 21., h - 12:17 időpontban

Az adventi hetek az az időszak, amelyben lelkileg-szellemileg felkészülhetünk Jézus, a Megváltó születésére. Ebben az örömteli várakozásban sajátos hangulat költözik az óvodába. Legfontosabb a lelkünk felkészítése, amely már az első adventi gyertyagyújtással megkezdődik. A csoportokban adventi koszorúkat készítünk, így közvetlenül is jelen van karácsony jelképe.

Ovis hittan a szeretet erejéről

sikorcin_katalin küldte be 2020. 12. 09., sze - 13:29 időpontban

December 3-án a nagycsoportos óvodásainkhoz ellátogatott Németh Csilla katolikus hitoktató, aki Szent Miklós nevéhez fűződő számtalan legenda egyikét mesélte el a gyerekeknek. Az interaktív foglalkozáson a gyerekek megtanulták, hogy a szeretet még a kő szívet is meglágyítja. Aki kinyitja a házát, beszélget az emberekkel, annak a szíve is csupa szeretettel telik meg. A gyerekek nagy örömmel készítették el saját házaikat. Színes rajzokkal díszítették és sok, sok szeretettel töltötték meg őket.

"Hol volt, hol nem volt" rajzverseny

sikorcin_katalin küldte be 2020. 12. 08., k - 11:16 időpontban

Pénteken - 2020 december 4-én kaptuk az örömteli hírt, hogy a "Hol volt, hol nem volt ..." című mesefesztivál megyei képzőművészeti versenye sikeresen lezajlott. A Marianum Egyházi Iskolaközpontot több alkotás is képviselte. Nagy büszkeségünkre a legeredményesebb az óvodás Méhecske csoportos Puskás Juliannáé lett. Az első kategóriában az 1. helyezést érte el.

Felkészítő pedagógusok: Nagy Anita és Bc. Lestár Erika óvónénik voltak.

Szívből gratulálunk a továbbiakban pedig kreatív alkotókedvet kívánunk!

Adventkor

madarasz_robert küldte be 2020. 11. 30., h - 22:06 időpontban

A koszorú első gyertyája ma lángra lobbant. Új év indult, reménnyel, szeretettel teli. József atya imát mormol, s a gyertyalángot szempárok csillogása egészíti ki. Várunk Téged, Uram!

"Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk

Illendő ruhában, méltóképpen várjunk

Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget

S ama jobb hazában megláthassunk Téged."

(Mécs László: Adventkor)

Feliratkozás a következőre: Óvoda