Óvoda

"Mese és muzsika"

sikorcin_katalin küldte be 2023. 03. 23., cs - 07:06 időpontban

Március 21.-én tartalmas, színvonalas zenei délelőttünk volt az óvodában. Egy zongorástrió formájában Camerata ART'isima néven "Mese és Muzsika" című interaktív koncerten vettünk részt. Mesébe ágyazott klasszikus zenés előadást hallgattunk és éltünk át - Debussy, Bartók, Bach és Mendelssohn zenei részletek hangoztak el.. A gyerekekkel együtt énekeltük a Tavaszi szél..., Egy boszorka van, Csip-csip csóka dalokat. Játékból egy Kalandparkba mentünk , ahol zenés, játékos feladatokat kellett megoldani a gyerekeknek. Ezt a koncertpedagógiai programot 12 éve készítik az előadók, pedagógusok.

2% szeretet (2023)

madarasz_robert küldte be 2023. 02. 13., h - 09:12 időpontban

Tisztelt Szülők, Iskolabarátok!

Tisztelettel kérem Önöket, hogy ha van rá lehetőség, idén is támogassák a MARIANUM Egyházi Iskolaközpont céljait (s ezáltal a gyermekeket, diákokat is) az adójuk 2%-ával.

Igazgatói szünet a Marianumban

madarasz_robert küldte be 2022. 11. 13., v - 19:50 időpontban

Tisztelettel értesítjük Önöket, hogy november 17-én, a szabadságért és demokráciáért vívott küzdelem napján országos munkaszüneti nap lesz. Ezt követően, 2022. november 18-án pedig a MARIANUM Egyházi Iskolaközpontban szervezési okokból igazgatói szabadnap lesz. Ez az iskolaközpont egészére, azaz az óvodára, az alapiskolára, a gimnáziumra és a kollégiumra is érvényes.

A Szent Imre Kollégium a szünetet követő vasárnap már a megszokott módon várja a diákokat.

Megértésüket köszönjük!

Sólymász bemutató az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2022. 11. 13., v - 16:43 időpontban

Óvodánkba ellátogatott Varga Gábor sólymász, hogy bemutasson az óvodás gyermekeknek néhány madár- és bagolyfajtát. Bemutatásra került: a héja, a sólyom, a gyöngybagoly, a hóbagoly, a fülesbagoly, valamint Pötyi, a barátságos és nagyon szelíd vadászkutya. Mesélt a gyermekeknek ezek tulajdonságairól, életmódjukról, gondozásukról, valamint meg is simogathatták a baglyok és madarak tollazatát.

Köszönjük ezt a nem mindennnapi élményt!

Feliratkozás a következőre: Óvoda