Óvoda

Adventváró az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2023. 12. 03., v - 17:40 időpontban

Advent első vasárnapja a keresztény egyházi év és a karácsonyi ünnepkör, valamint az adventi időszak kezdetét jelenti. Óvodánkban ilyenkor megrendezzük a családokkal közös adventváró délutánunkat, amire idén is sokan eljöttek. Csodás dekorációk és adventi koszorúk készültek, kreatív kezek munkája által. Hálásak vagyunk, hogy ez éven is együtt kezdhettük meg a kedves szülőkkel, nagyszülőkkel, gyerekekkel a készülődés, várakozás időszakát!

Koszorúáldás

sikorcin_katalin küldte be 2023. 12. 03., v - 13:53 időpontban

December 1-én iskolaközpontunk lelkésze, Dávid atya tette nálunk tiszteletét, és megáldotta óvodánk 5 csoportjának adventi koszorúját. A gyerekek egyházi dalok éneklésével köszönték meg eljöttét.

Mentős bácsi az ovisoknál

sikorcin_katalin küldte be 2023. 11. 29., sze - 20:25 időpontban

November 24-én a mentőorvosi szolgálat egyik munkatársa látogatott el hozzánk, hogy élményszerűen bemutassa a gyerekeknek az elsősegélynyújtás különféle módjait. Szemléltette és a gyerekeken ki is próbálta a pulzusmérést, kar rögzítést, kötözést, légzéssegítőt és még számtalan felszerelést az elsősegély táskájából. Kipróbálhatták milyen a mentőautó kormánya mögött ülni, valamint választ kaptak arra is, hogy mit rejt a menőautó hátsó része. A bemutató végeztével szirénázva búcsúzott a gyermekektől a mentőautó és a kedves mentős bácsi.

Egészséges fogacskák

sikorcin_katalin küldte be 2023. 11. 26., v - 16:55 időpontban

Ing. Kristína Poláková érkezett óvodánkba, és egy egészségügyi előadást tartott "Egészséges fogacskák" címmel. Felhívta a gyerekek figyelmét a fogmosás fontosságára, helyes technikájára. Rövid mesét vetített, majd közösen átbeszélték a látottakat és leszűrték a tanulságot. A helyes táplálkozásról, zöldségek, gyümölcsök nélkülözhetetlenségéről is beszélgettek. Az előadás végén Kristínától ajándék kifestőt kaptak a gyerekek.

Solymászbemutató az oviban

sikorcin_katalin küldte be 2023. 11. 03., p - 13:30 időpontban

A "Madarak birodalma" heti témakörünk keretén belül meghívtuk az óvodába Varga Gábort, aki bemutatta csodás madarait. A gyerekek közelről megfigyelhették, megérinthették az Uhu baglyot, a sólymokat, hóbaglyot, gyöngybaglyot, az ölyvet, valamint Pötyit, a vadászkutyát is. Gábor bácsi mesélt a madarak életmódjáról, szokásairól, és türelmesen válaszolt a gyerekek kérdéseire is. Köszönjük az élményt!

TÖKjó nap az oviban

sikorcin_katalin küldte be 2023. 10. 24., k - 20:30 időpontban

Az immár hagyományos családi tökfaragó délutánt idén október 17-én tartottuk meg az óvoda udvarán. Kellemes társaságban, jó hangulatban telt a délutánunk és ahogy a hasunk is megtelt a sok finomsággal, úgy a kapualjunk is a sok világító töklámpással. :) Köszönjük a Kedves szülőknek, nagyszülőknek és gyerekeknek, hogy velünk töltötték ezt a remek délutánt! 

Rollerra fel!

sikorcin_katalin küldte be 2023. 10. 04., sze - 12:46 időpontban

A "Biztonságosan az óvodába" témahetünk keretén belül sokat beszélgettünk a gyerekekkel a biztonságos és szabályos közlekedésről, képek, mesék, mozgásos játékok által hívtuk fel a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A Katica csoportos gyerekekkel ki is próbáltuk a közös rolleres közlekedést a városban. A gyerekek nagyon ügyesek, figyelmesek, szófogadóak voltak, felismerték a tanult táblákat és nem utolsó sorban remekül érezték magukat.

József atya az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2023. 09. 28., cs - 22:05 időpontban

Szeptember 27-én József atya tett látogatást a Méhecske csoportban. Mesélt származásáról, szülőföldjéről Indiáról, valamint bibliai történettel is készült a gyerekeknek. Az ovisok nagyon érdeklődők voltak, élvezték az együtt töltött időt, és várják a következő találkozást is az atyával.

Feliratkozás a következőre: Óvoda