Óvoda

Diákjaink sikerei a "Hol volt, hol nem volt" rajzpályázaton

marsal_tamas küldte be 2021. 11. 01., h - 10:28 időpontban

A Komáromi Regionális Művelődési Központnak köszönhetően került immáron hatodízben megszervezésre a „Hol volt, hol nem volt” képzőművészeti rajzpályázat.
130 kisgyermek ragadott ceruzát, ecsetet, filcet vagy más rajzeszközt, hogy papíron életre keltsen egy Benedek Elek-mesét. 
A gyermekek korcsoport szerint négy katagóriába lettek besorolva.
Iskolaközpontunkban idén is figyelemre méltó eredmények születtek.

TÖK jó nap az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2021. 10. 22., p - 13:55 időpontban

Az idei ősz sem múlhat el a népszerű kézműves foglalkozás, a tökfaragás nélkül. Bár a hagyományossá vált családi tökfaragó délután sajnos nem valósulhatott meg a megszokott formában - a járványügyi helyzet felülírta programunkat. Hogy a gyermekeink ez évben se maradjanak ki a közös tökfaragás, alkotás élményéből, mindenki a saját csoportjában az óvónénivel készített töklámpást. Sok család otthon is kézműveskedett, faragott gyermekével, ötletesebbnél ötletesebb töklámpásokat, amik a kapualjban kerültek kiállításra, hogy reggelente pislákolva fogadják az érkező gyermekeket.

A testvériségre és szolidaritásra figyelünk

marsal_tamas küldte be 2021. 10. 17., v - 19:07 időpontban

Október utolsó előtti vasárnapja, idén október 24-e, a világmisszió vasárnapja. 
A mi iskolánk újból bekapcsolódik ebbe a világméretű kezdeményezésbe, hogy neveljük gyermekeinket a testvériség és a szolidaritás kifejezésére.
 Az idei mottója „Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk.” ApCsel 4,20.
 A misszió lényege, hogy mi nem tarthatjuk meg az Urat magunknak.
A misszió azonban együttérzéssel, segítéssel kezdődik, ahol a segítő és segített kölcsönösen gazdagíthatja egymást.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rajzpályázat

marsal_tamas küldte be 2021. 10. 13., sze - 21:00 időpontban

Ha szeptember, akkor népmese nap! Ebből az alkalomból a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár rajzpályázatot hirdetett „Kedvenc népmesehősöm” címmel, melybe nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be óvodás és alapiskolás diákjaink. A pályázatra rengeteg értékes mű érkezett be. 
A könyvtárosokból álló zsűri három kategóriába csoportosította a 117 pályaművet. A sok szép alkotás között nem állapítottak meg helyezési sorrendet, azonban a következő pályázók munkáit díjazták:
Az óvoda Méhecske csoportjából: Cseh Zsófia, Langschadl Gáspár és Szegi Eszter,

Pályázati felhívás

madarasz_robert küldte be 2021. 09. 29., sze - 16:00 időpontban

Immár ötödször hirdeti meg a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont és a Patrona nostra Kht. Bibliai témájú „BÁRKA“ című rajzversenyét. A múlt évben 191 rajzzal nevezett be 10 oktatási-nevelési intézmény és 65 díjat osztottunk ki.

Idén is érdemes lesz bekapcsolódni a versenybe, mivel díjak tömkelegével fogjuk jutalmazni a legjobb, legötletesebb alkotásokat.

"Tücsök Muzsika"

sikorcin_katalin küldte be 2021. 09. 19., v - 18:26 időpontban

Szeptember 14-én óvodánkba látogatott Horsa István és (egykori diákunk) Gyurgyík Anna, hogy egy kis ízelítőt hozzanak gyermekeinknek a népzene varázslatos kincseiből. A gyerekek kipróbálhatták a népi hangszereket, együtt énekeltek és táncoltak. Igazán szórakoztató és tartalmas együttlét volt! És aki kedvet kapott a népi játékokhoz, népdalokhoz, a közös énekléshez, tánchoz és játékhoz, azokat tárt kapukkal várja minden héten az Ördöngős Népzenetanoda.

Szőlőszüreten az ovisok

sikorcin_katalin küldte be 2021. 09. 17., p - 06:43 időpontban

A szeptemberi jó időt kihasználva egy kis kirándulásra vittük ovis gyermekeinket. Buszra szállva elgurultunk egészen a szentpéteri St. Petrus Vini panzióhoz, ahol a körülötte elnyúló szőlősorokat vették birtokba a Marianum óvodásai. Vidáman, tele lelkesedéssel, energiával álltak neki a szőlőszemek kóstolgatásának, vödörbe szedésének. A türelmes szőlősgazdák a gyermekek segítségére voltak, később megmutatták azt is, hogyan kell lepréselni a szőlőt, amit a bátrabb gyermekek ki is próbálhattak.

Megkezdődött a Marianum 92. tanéve

marsal_tamas küldte be 2021. 09. 02., cs - 13:23 időpontban

Az ünnepélyes tanévnyitóra szeptember 2-án került sor a Szent András-bazilikában. A reggeli osztályfőnöki órák után iskolánk diákjai a hagyományoknak megfelelően átvonultak az ünnepélyes évnyitó szentmisére. Az újrakezdéshez hitet, energiát és ihletet kaptunk, a sok pozitív töltésű gondolat pedig erőt sugárzott tanárba, diákba egyaránt. A Marianum 92. tanítási évéhez kértük a Jóisten áldását, hogy együtt, közösen, jó egészségben dolgozhassunk tovább a Hit, a Tudás és az Emberség mottója szellemében.

 Marsal Tamás

Feliratkozás a következőre: Óvoda