Óvoda

Varázslatos gyermekhét

sikorcin_katalin küldte be 2024. 06. 04., k - 15:45 időpontban

"A gyerekek azért látják a varázslatot, mert keresik." (Christopher Moore)

Mi pedig igyekszünk minden nap megadni a  lehetőséget arra, hogy meglássák a varázslatot a hétköznapokban, főként amikor róluk szól az egész hét. Óvodánkban idén is gyermeknap alkalmából gyermekhetet tartottunk, amikor is kirándulással, színház látogatással, vonatozással, Glamour zenekaros bulival, és sok egyéb aprósággal kedveskedtünk a gyerekeknek. A gyereknapi vidám hét varázsáról, pedig meséljenek a képek. :)

Óvodásaink úszótanfolyama

sikorcin_katalin küldte be 2024. 05. 29., sze - 13:09 időpontban

Iskolaköteles gyermekeink május 20.- 24 között úszótanfolyamon vettek részt. Az ősszel már megalapozott vízbiztonságra építkezve fejlesztették tovább az úszás alapkészségeit játékos formában, korosztályukhoz mérten. Hála és nagy köszönet érte 2 professzionális úszás oktatónknak Slávik Évának és Ágh Barbinak, hogy türelemmel és szeretettel tanítgatták az ovis gyermekeinket. Büszkék vagyunk a bátor és kitartó gyerekekre, akik maximálisan kiérdemelték az utolsó nap kapott okleveleket! :)

Rendőrbácsik az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2024. 05. 27., h - 13:55 időpontban

Egy májusi délelőtt a komáromi rendőrkapitányságról 2 rendőr bácsi és négylábú barátaik látogatták meg az ovisokat. Elmesélték, hogy hogyan segítik a kutyák a rendőrök munkáját, mire képzik ki őket. Bemutatójuk során láthattuk, a parancsra helyben maradást, akadály átugrást, ellenségre támadást, ellenség megtalálását ugatással jelezve. A gyerekek ámulattal nézték a rendkívül okos rendőrkutyák és gazdáik összehangolt munkáját.

Fodor Péter interaktív előadása az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2024. 05. 06., h - 13:19 időpontban

Fodor Péter biológus, természetfotós interaktív előadást tartott óvodásainknak. Képek alapján beszélt az általa fotózott állatokról, mesélt munkájának érdekességeiről, beöltözött "rejtőzködő ruhájába", kipróbálhattuk a sátrát is, amiből fotózni szokta az állatokat, valamint felhívta a gyerekek figyelmét a természetvédelem kiemelkedő fontosságára, hiszen ő maga is aktívan bekapcsolódik a közösségi környezetvédelembe.

Tűzoltók az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2024. 04. 19., p - 12:40 időpontban

A Marianum óvodában igyekszünk színes programokkal, és élményekkel gazdagítani a gyermekek hétköznapjait. Így történt ez április 11-én is, amikor tűzoltók látogattak óvodánkba. Hatalmas élményt nyújtottak gyermekeinknek a tűzoltóautó felszerelésének megmutatásával, a locsolótömlő kipróbálásával, sőt még a  speciális sisakjukat is felvehették. Hálásan köszönjük az élményt a komáromi tűzoltóknak, és hogy türelemmel, készségesen válaszoltak a gyerekek minden kérdésére is. :)

 

Ovisok a csillagok közt

sikorcin_katalin küldte be 2024. 04. 09., k - 17:14 időpontban

Óvodásainkkal minden évben ellátogatunk az ógyallai csillagvizsgálóba, mivel gyermekeink számára közkedvelt téma a csillagok és bolygók varázslatos világa. Kedves vendéglátónk mesélt a gyermekeknek a csillagvizsgáló történetéről, majd a planetáriumban megtekinthettük fejünk fölé kivetítve az egyes csillagképeket, valamint bepillanthattunk az űrhajósok nem mindennapi életébe is. Csodás élmény volt, a gyerekek sok új tudással gazdagodtak. 

 

Húsvétváró az óvodában

sikorcin_katalin küldte be 2024. 04. 02., k - 17:07 időpontban

A húsvétot megelőző időszakban a gyermekekkel a húsvéti ünnepkörről, Jézus feltámadásának történetéről, valamint ehhez kapcsolódó népszokásokról, jelképekről beszélgettünk. Március 26-án Nyáry Detti Nyúlkaland című nagyszerű bábszínházával, délután pedig a hagyományos családi húsvétváró kézműves foglalkozásainkkal hangolódtunk az ünnepekre. 

Ha a víz mesélni tudna...

sikorcin_katalin küldte be 2024. 03. 23., szo - 13:05 időpontban

Óvodánkban is minden év március 22-én a víz világnapjára koncentrálunk. Fontosnak tartjuk a gyerekekben már egészen kicsi kortól tudatosítani, hogy vigyáznunk kell a Földünkre, ahol élünk, és nem csak ezen a napon, hanem az év minden egyes napján, bármit cselekszünk. Védenünk kell az állatokat, gondozni a növényeket, óvni környezetünket. Ezen dolgok fontosságára hívták fel a gyermekek figyelmét a Duna Menti Múzeumban tett látogatásunkkor, valamint arra, hogy a folyók, tavak szennyezése milyen hatást gyakorol annak élővilágára.

Pályázati kiírás igazgatói munkakörre

madarasz_robert küldte be 2024. 03. 20., sze - 10:00 időpontban

Rímskokatolícka cirkev, Trnavská arcidiecéza, Jána Hollého 10, 917 66 Trnava

 

v y h l a s u j e

v súlade s § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe a školskej správe  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

 

Výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Cirkevnej spojenej školy MARIANUM, Ul. biskupa Királya 30, Komárno.

 

Kvalifikačné predpoklady:

Feliratkozás a következőre: Óvoda