Óvoda

Óvodások Kórushangversenye

sikorcin_katalin küldte be 2022. 05. 19., cs - 13:03 időpontban

A Magyar Óvodások Kórushangversenye idén harmadízben került megrendezésre 2022. május 13-án a Tiszti pavilon dísztermében. Az óvodások hangversenyébe a Bóbita Óvoda, Ferences Barátok Utcai Óvoda, Százszorszép Óvoda és a Marianum Egyházi Óvoda kapcsolódott be. A zenei rendezvény Kodály Zoltán gondolataira épült fel: "Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése azt találtam felelni: Kilenc hónappal a születése előtt... Az anya nem csak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel..."

Nyílt nap a Művészeti Alapiskolában

sikorcin_katalin küldte be 2022. 05. 17., k - 12:39 időpontban

Végre idén újra lehetőségünk volt ellátogatni az óvodásokkal a Művészeti Alapiskolába, ahol egy nyílt nap keretén belül a gyerekek betekintést nyertek a művészetek világába. Először az iskola képzőművészeti részlegét néztük meg,ahol szebbnél szebb alkotások díszìtették a magas termek falait. Ezután egy zenei interaktív koncertre voltunk hivatalosak,ahol volt növendékeink mutatták meg tehetségüket különböző hangszereken. Élménydús délelőttben volt részünk,mint mindig,mikor ide jövünk.

Fel, fel vitézek a csatára....

sikorcin_katalin küldte be 2022. 03. 22., k - 21:20 időpontban

Március 15-én az óvodásokkal is kisétáltunk a Klapka térre, hogy együtt énekelhessük a Fel, fel vitézeket a többi óvodával, miközben a városháza tornyából zeneszó kíséretében előbújik a huszár. Három bátor gyermekünk elhelyezte az óvodánk koszorúját is Klapka György szobra előtt. Óvodánkban elsősorban a játékosság elvét követve jelent meg ez a történelmi esemény.  Képek, könyvek nézegetése közben a gyerekek megismerkedtek a magyar huszárokkal, öltözetükkel , a nemzeti színekkel, várakkal, csatajelenetekkel.

Feliratkozás a következőre: Óvoda