Énekkarunk az Esterházy János Zarándokközpontban

2023. november 14.
2023-2024
,
Alapiskola
Énekkarunk az Esterházy János Zarándokközpontban

2023. november 13-14 közt a Marianum Egyházi Alapiskola Schola Mariana nagyok kórusa két napos összpontosításon vett részt Nyitra mellett az alsóbodoki Eszterházy János Zarándokközpontban.

A 34 énekes és 2 pedagógus 13-án reggel indult az iskolától. A megérkezést követően elszállásoltunk, majd fél 11-től beéneklő gyakorlatokkal kezdtük a munkát. A próba első fele fél 1-ig tartott, amely során új kórusművekkel ismerkedtek meg az énekesek.

Az ebédet követően a zarándokközpont területén önállóan nézhettek körül a gyerekek. A délutáni közös próbát fél 3-kor kezdtük, majd külön dolgoztak a szólamok a megbízott vezetőkkel. A megtanult darabokat összeénekeltük. A vacsora után szabad program, közös beszélgetés zajlott.

14-én a reggelit követően Dávid Zsuzsanna vezetésével megtekintettük az Eszterházy János kiállítást, betekintést nyertünk munkásságába és az ő vértanú életébe, majd tiszteletünket tettük a kápolnában és fejet hajtottunk Eszterházy János hamvai előtt. Tisztelgésünk jelképeként egyházi dallamokat énekeltünk.

A délelőtt további részében közös próba zajlott, amely során az újonnan megtanult kórusműveket csiszoltuk és újabb dallamokkal gazdagítottuk a repertoárt.

A két napos kórusösszpontosítást ebéddel zártuk.

A közösen eltöltött idő nemcsak a csapatépítés terén mondható pozitívnak, de a nem megszokott környezet, a szisztematikus és következetes munka nagy előrelépést jelentett a kórus hangzásában, s emellett ismereteinket is bővítettük Eszterházy János személyével és munkásságával kapcsolatban.

Köszönet érte támogatóinknak: a Patrona nostra Kht-nak, a Magyar Kormánynak (Miniszterelnökség, Nemzetpolitikai Államtitkárság) és a Bethlen Gábor Alapnak!