Előadás a Föld napján

2024. április 25.
2023-2024
,
Alapiskola
Előadás a Föld napján

A Föld napja (Earth Day) alkalmából 2024. április 22-én iskolánkba látogatott a "Regionálne centrum Slobody zvierat Komárno" civil szervezet képviseletében Brenkuš Márta, hogy idősebb diákjainknak ismeretterjesztő és szemléletformáló előadást tartson a városunkban egyre komolyabb problémát jelentő gazdátlan macskák helyzetéről és arról, hogyan segíthetjük a szervezet munkáját s ezzel a rászoruló állatokat. 
Az előadás számos pontot érintett a témával kapcsolatban, de leginkább az ivartalanítás fontosságára helyezte a hangsúlyt, mivel a megelőzés lenne a leghatékonyabb kezelése ennek a problémának is.
A kihívások és nehézségek mellett sikertörténetekről is hallhattunk, olyan cicákról, akik az utcáról rossz állapotban kerültek a gondozásukba, mára rendbejöttek, esetleg már otthonra is találtak. Az esemény kabalája, Jack, szintén mentett kandúr, még gazdára vár, örökbefogadható. 
Köszönjük a beszámolót, és reméljük, sokakat megszólítottak a mai gondolatok és képek, sokan lesznek hajlandóak bekapcsolódni a macskamentésbe.
A következő napokban gyűjtés zajlik iskolánkban a szervezet támogatására.
A "Regionálne centrum Slobody zvierat Komárno" számlaszáma SK14 6500 0000 0000 2018 6869, köszönettel fogadnak minden segítséget.