Élményekben gazdag nyelvtanulás

2023. október 5.
2023-2024
,
Alapiskola
Élményekben gazdag nyelvtanulás

Iskolaközpontunk diákjai projektórák keretén belül tartották meg a Nyelvek Európai Napját. Az esemény célja az volt, hogy idegen nyelvek tanulására buzdítsa a diákokat nemcsak az iskolában, hanem azon kívül is.
A strasburgi Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta ünnepeljük a Nyelvek Európai Napját. Az Európa Tanács megyőződése, hogy a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, továbbá kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális örökségének, ezért elkötelezett a többnyelvűség támogatása mellett Európa egészében.
Az angolórákon a kis és nagy diákok online feladatokat, kvízeket oldottak meg, posztereket készítettek, a legkreatívabbak pedig még verset is írtak a jeles alkalomból.
A németórákon a német nyelv régiónkban betöltött fontos szerepéről beszélgettünk, majd az európai nyelvekhez kapcsolódó projektfoglalkozás után a gimnazisták online kvízverseny formájában le is tesztelhették jártasságukat a témában.
Galo tanárnő nyáron Dublinban töltött egy hetet az Erasmus+ projekt keretén belül, úti élményeiről, az ír kultúráról és nyelvről beszámolót tartott a végzős osztályban.