Nyitott szemmel a mindennapokban

2023. február 22.
2022-2023
,
Alapiskola
Nyitott szemmel a mindennapokban

A XXVII. Komáromi Pedagógiai Napok keretén belül iskolánk két szakmai műhelynek adott otthont. Mindkét napon 25 pedagógus érkezett a járás iskoláiból.
Az "Énekelni jó!" elnevezésű foglalkozás a beénekléshez nyújtott technikai segítséget. A foglalkozás vezetője Bruckner Adrienne budapesti énektanár volt. A csoport vezetői Stubendek István zenetanár, a CONCORDIA Vegyes Kar karnagya és Simon Márta pedagógus voltak.
Február 15-én került megrendezésre a "Szövegértési technikák a gyakorlatban" elnevezésű szakmai műhely.
A nap első részében Mózes Endre tanító bácsi egy tanítási óra során mutatott be különböző szövegfeldolgozási módszereket. Az ötödikesek a János vitéz című elbeszélő költemény egyik részletét dolgozták fel.
Ádám Lilla, a Tompa Mihály Református Gimnázium pedagógusa egy a szövegértés fejlesztésére irányuló kiadványt mutatott be. Az ismertetés mellett természetesen néhány technikát maguk a pedagógusok is kipróbáltak. 
A foglalkozások jó hangulatban zajlottak, a résztvevők tartalmasan és hasznosan tölthették a délelőttöt, hiszen több olyan gyakorlattal ismerkedtek meg, amelyet a mindennapi tanítás során is alkalmazni tudnak majd.


Földes Varga Katalin csoportvezető, az alapszervezet elnöke