Információk a tanévkezdésről

2022. szeptember 1.
2022-2023
,
Alapiskola
Új tanév

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Az új tanév, (amely a reményeink szerint járványügyi szempontból már nyugodtabbnak ígérkezik), 2022. szeptember 5-én, hétfőn kezdődik. Az aktuális minisztériumi módszertan szerint minden diákunk (az óvodától a gimnáziumig) csak a szülő által kitöltött és aláírt Tünetmentességi nyilatkozat leadása vagy annak az iskola Edupage felületén való kitöltése után léphet az iskola területére.

Az óvodába 6:30 és 8.00 óra között lehet érkezni, ezt követően a Nádor utcai épület zárva lesz. (A gyermekek hazavitelére 15:00 és 16.15 óra között lesz lehetőség.

Az alapiskolába, gimnáziumba 7.30 és 8.00 óra között kell érkezni. (A kollégiumba már előző délután, szeptember 4-én, 16:00-tól várjuk diákjainkat.)

8:00 és 8:30 között rövid osztályfőnöki órák lesznek, melyen tájékoztatjuk diákjainkat a következő napok eseményeiről, s felmérjük, ki igényel ebédet, s ki fog iskolai klubba (napközi otthonba) járni. Erről hétfőn már nyilatkozni kell. Az első napon még nincs napközi, s aznap az alapiskolában és a gimnáziumban sem biztosítunk még ebédet, csak az óvodában.

8:30 után elindulunk a Szent András-bazilikába a Veni Sancte ünnepségre (ünnepélyes tanévnyitó), mely 9:00-tól kezdődik. Az óvodásaink ezen nem vesznek részt. Az érdeklődő szülők, rokonok, iskolabarátok is - természetesen - velünk imádkozhatnak az áldásokkal teli tanévért, a Marianum közösségéért.

Az ünnepi szentmise után az írásos szülői engedéllyel rendelkező diákoknak engedélyezzük, hogy a bazilikából induljanak haza – ha ilyennel nem rendelkeznek, akkor az iskolába való visszatérés után fejeződik be számukra az első tanítási nap. (Ennek várható ideje kb. 10:45 – 11:00).

A tanév szervezési kérdéseiről, ill. az első napok programjáról körlevélben tájékoztatjuk Önöket!

 

Áldott tanévet kívánok mindenkinek!

PaedDr. Madarász Róbert, igazgató