Szép eredmény a Katedra Irodalomversenyen

2022. június 7.
2021-2022
,
Alapiskola
Szép eredmény a Katedra Irodalomversenyen

Bölcskei Lujza Rozi, Fülöp Hanna, Petheő Balázs - hárman vettek részt ugyanebben a felállításban már harmadik éve a Katedra levelezős irodalmi versenyen, mire végre sikerült bejutniuk döntőbe. Tavaly fél pont híján súrolták a lécet. Idén a II. kategória ötvennyolc csapatból tizenharmadikként biztosították jelenlétüket a döntőn.

A levelezős irodalomverseny hosszú folyamat. A kiválasztott mű megszerzésével már szeptemberben elkezdődik. Idén Frank Márton: Páratlanok trilógiájának első kötete, a Világ peremén volt a feladott olvasmány. Négy igényes, könyvmolykodós forduló után megérkezett a megérdemelt továbbjutás híre. A döntő Nyitrán, a Konstantin Filozófus Egyetemen zajlott a Katedra Polgári Társulás szervezésében, húsz alaposan felkészült, mindenre elszánt csapat versengésével.

Az írásbeli feladatok után tartalmas író-olvasó találkozó és dedikálás következett a fiatal szerzővel, Frank Mártonnal. Majd az eredményhirdetés. Annyi hír közben kiszivárgott, hogy nyolc csapat teljesített 90% fölött. Szoros volt a verseny. Reménykedős várakozás után megelégedett örömmel fogadott eredmény: 5. helyezés.  A versenyek sok plusz fáradsággal járnak az iskolaév alatt, de megéri dolgozni nemcsak ezért a látható eredményért, hanem a verseny céljáért, az olvasóvá nevelésért mindenképp.
Ügyesek voltatok! Gratulálunk nektek.