Matematikusaink újabb sikerei

2022. május 20.
2021-2022
,
Alapiskola
Matematikusaink újabb sikerei

„A matematika az a nyelv, amellyel megmagyarázhatjuk gondolatainkat, és egy olyan eszköz, amelyyel a tények között összefüggéseket találhatunk.“

A matematikai versenyek közül a MATEMATIKAI OLIMPIA és a KATEDRA MATEMATIKAVERSENY olyan, ahol nem elég kiszámolni a feladatokat, hanem el is kell magyarázni a diákoknak, hogyan jutottak el a jó megoldáshoz.
A katedra matematikaverseny 4 fordulóján összesen 12 feladatot kellett kidolgozni, logikusan leírni a feladatok menetét. Azok a diákok kerülnek az elődöntöbe, akik a maximális 72 pontszám 90%-át elérték. Az ötödik évfolyamból 7 diák (Asztalos Gergely, Kányai Tivadar, Miklós Mátyás, Pinke Árpád Péter, Škrivanek Márk, Szabó Sofia, Urban Ráchel), a hatodikból 5 diák (Cseh Máté, Csoma Zselyke, Kucsora-Kisfonai Mátyás, Návrádi Dávid)  és a hetedikből a már rutinos versenyzőnk, Urban Ábel versenyezhet Dunaszerdahelyen 2022. június 16-án az országos elődöntőben. A verseny az országos döntővel zárul majd szeptemberben.
A matematikai olimpia 2 fordulós. Az első a házi forduló, ahol 6 feladatot kell kidolgozni, a járási fordulón pedig 3 feladatot kell megoldani, elmagyarázni.

5. évfolyam:
Pinke Árpád Péter, Škrivanek Márk, Kányai Tivadar, Asztalos Gergely, Urban Ráchel, Miklós Mátyás és Szabó Sofia jutottak be a járási fordulóba. Mindannyian eredményes megoldói lettek ennek a versenynek. 
Kányai Tivadar néhány pontot vesztett, így a 9. helyen végzett. 
Maximális pontszámmal PINKE ÁRPÁD PÉTER és ŠKRIVANEK MÁRK az 1. HELYEN végeztek. 

6. évfolyam:
Návrádi Dávid, Csoma Zselyke, Kucsora-Kisfonai Mátyás, Madarász Csenge lettek a járási verseny eredményes megoldói. 
Legjobban Návrádi Dávid teljesített, 4. helyen végzett.