A magyar költészet napja a felső tagozaton és gimnáziumunkban

2022. április 11.
2021-2022
,
Alapiskola
A magyar költészet napja a felső tagozaton és gimnáziumunkban

Április 11-én hangos lett a Marianum épülete, a verseké volt a főszerep ezen a napon. A diákönkormányzatnak köszönhetően színes programok zavarták meg a szünetek megszokottságát, sőt még az egyik tanítási órát is.
A tanári kar József Attila Születésnapomra című versének megzenésített változatát adta elő, mellyel igazán nagy sikert aratott. A nagyszünetben gimnazistáink énekeltek az udvaron, majd Kollár Bálint negyedikes tanulónk zenélt.
A programokból a kisebbek sem maradhattak ki. Nekik egy szabadon választott költeményt kellett lemásolniuk és kitűzniük a folyosón elhelyezett paravánra. A negyedik óra alatt önkéntes szavalóink törték meg a tanítás csendjét, kedvenc versüket mondták el a többieknek.

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, találkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek.