Kin-ball a Marianumban

2021. december 20.
2021-2022
,
Alapiskola
Kin-ball a Marianumban

Csütörtökön – december 16-án - gyerekzsivajtól volt hangos a Marianum tornaterme. A Sport és Ifjúsági Bizottság komáromi kirendeltsége a „Športuj inak - netradičné športy v Komárne“ -  „Sportolj másképp, rendhagyó sportok Komáromban" projekt keretén belül, egyszeri anyagi támogatást nyújtott iskolánknak, lehetőséget biztosítva ezzel új sportok megismerésére, és egy játékos, élményközpontú óra lebonyolítására.
A tervezett sportnap rendhagyó módon zajlott, hiszen a gyermekek csak osztályonként tartózkodhattak a tornateremben. Csillogó szemmel léptek be a színek kavalkádjába, és alig várták, hogy kézbe vehessék az új játékokat.
Egy történetbe foglalt, játékokon alapuló tanulási folyamat részeként megismerkedtek a Kin-ball – óriás labda - világával. Színes fitlabdákon gurulva és ugrándozva alaposan bemelegedett minden porcikájuk, készen állva a nagyobb kihívásra, közös munkával levegőben tartani a Kin-ballt. Remekül helytálltak az előttük tornyosuló kihívásoknak, így egy mosolygós, zsibongó vidám napot zártunk.