Jutalomkirándulás és díjkiosztó Pozsonyban

2021. szeptember 26.
2021-2022
,
Alapiskola
Jutalomkirándulás és díjkiosztó Pozsonyban

2021. szeptember 24-én szervezték meg Pozsonyban a XIV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat ünnepélyes díjkiosztó ünnepségét. Idén 75 intézmény 897 alkotással nevezett be, és ebből 54 díjazottat, illetve 60 kiállításra méltó alkotást választott ki a háromtagú szakmai zsűri.
A rajzpályázat 5 kategóriában volt meghirdetve. Iskolánkból 8 díjazott és 6 kiállító diák alkotását választották ki. Így hát meg is telt a kisbusz, mely biztonságosan elszállított bennünket Pozsonyba, a Duna Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskolába.  
Két kis vonat várt ránk Pozsony óvárosának szívében. Fülhallgatón keresztül magunkba szippanthattunk temérdek érdekes információt a fővárosunk múltjáról és jelenéről. A vonatozás után következett a várva-várt kiállításmegnyitó a Magyar Kultúra Múzeumában, melyet az ünnepélyes díjkiosztó követett. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hagyományához híven fogadást is készített a kis alkotók és az őket kísérők számára. Ezután már igazán fáradtan, de szép élményekkel gazdagodva huppanhattunk bele a kisbuszunk üléseibe, és jöhetett a viccmesélés, mókázás és kacagás...

Vas Katalin, rajztanár