Idén is online színházfilm gimnazistáinktól

2021. november 15.
2021-2022
,
Gimnázium
Akit az istenek szeretnek (plakát)

Talán többen emlékeznek arra, hogy a tavalyi, lockdownokkal tarkított online tanévben gimnazista diákszínpadunk rendszeres online vetítésekkel kedveskedett a nagyérdeműnek. November 19-én (pénteken) este 19:00 és 23:59 között az idén júniusban bemutatott Akit az istenek szeretnek c. előadásunkat visszük ilyen formában még egyszer közönség elé. A vetítés apropója az a tény, hogy az előadással ugyanazon a napon szerepelünk a szepsi Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon.

A világjárvány sok egyéb mellett a kulturális és közösségi eseményeknek sem kedvez. Az Akit az istenek szeretnek c. előadást a nehéz körülmények ellenére sok kis csoda kíséri. Az első, hogy egyáltalán létrejött (minden észérv a próbafolyamat felfüggesztése mellett szólt). A másik, hogy egy héten keresztül játszhatták a diákok. Hat telt házas előadás futott le júniusban a Marianum aulájában az akkor éppen kizöldülő komáromi covid-szemafor adta lehetőségekkel élve. A harmadik csoda, hogy kivételesen jó minőségű, három kamerás HD felvétel készülhetett róla. Ehhez kellett nézőink anyagi támogatása, Töltésy Rudolfék operatőri és Szénási Levente (akkor még) diákunk vágói munkája.

Ezennel negyedik kis csodának nyilvánítjuk, hogy a szepsi szervezők a kedvezőtlen járványügyi helyzet ellenére, nagyon szigorú szabályok mellett ugyan, de fesztivált szerveznek. A Marianuméhoz hasonlóan több előadás is filmfelvételként szerepel a fesztiválon. Bár személyesen nem leszünk jelen, hálásak vagyunk, hogy színdarabunk ilyen formában is tovább él. Ebben a cikkben még azt ecseteltük, hogy az előadás életéből már csak a szakmai zsűri értékelése hiányzik. Nos, e hét végén ez is megadatik. Online formában ugyan, de lesz. Legyen ez az ötödik kis csoda!

A hatodik kis csoda pedig az lesz, ha péntek este jó sokan velünk tartanak a képernyők előtt, és megtekintik velünk ezt a hektikus körülmények között és ellenére készült, de szívünknek ugyancsak kedves előadást.

Szeretettel várunk tehát mindenkit péntek este ezen az oldalon!

Tóth Gábor, a darab rendezője