December az óvodában

2021. december 17.
2021-2022
,
Óvoda
.

Óvodánkban a december nagyon eseménydús időszak.

Elkezdődött az adventi időszak, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Fontosnak tartjuk,hogy a nagy rohanásban kicsit elcsendesedjünk és szívünkben szeretettel várjuk az év legszebb ünnepét, Jézus születését.

Sajnos a kialakult helyzet miatt az óvodánkban sem tudjuk megünnepelni a megszokott módon a karácsonyt.

Hogy a gyermekek számára minél szebbé és tartalmasabbá tudjuk tenni ezt az időszakot, sokat beszélgettünk velük a szeretetről, a békességről, egymás segítéséről. Megismertettük őket Jézus születésének történetével. Az adventi koszorúnkon hétfőnként énekszó, imádság mellett meggyújtottuk a soron következő  gyertyát.

Minden csoport adventi naptáron számlálta a napokat Mikulásig, majd Karácsonyig.

December 6-án Szent Miklós látogatott el hozzánk és osztotta szét ajándékait a gyerekeknek, ők pedig verssel, énekkel fizettek érte, és ígérettel, hogy mindig jók lesznek.

Valamennyi csoportban festettek, gyurmáztak, vágtak, ragasztottak a gyerekek, ajándékok készültek a szülőknek,  mézeskalácsot sütöttünk, díszítettük a termeket. A gyermekekkel karácsonyi dalokat, verseket tanultunk.

Minden csoport saját karácsonyfát állított ami alól természetesen a jól megérdemelt ajándékok sem maradtak el. 

Valamint a kapualjban óvodánk közös karácsonyfáját szülőkkel, gyerekekkel együtt díszítettük fel, ezzel szimbolizálva összetartozásunkat.

Az óvoda kollektívája ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁN, és BÉKESSÉGES, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

Isten áldása legyen minden családon!