Adventi lelkinapok a MARIANUMban

2021. december 1.
2021-2022
,
Alapiskola
Adventi lelkinapok a MARIANUMban

„…és felkel a hajnalcsillag a szívetekben”
(2Pt 1, 19b)
2021 ADVENT

Vasárnap meggyúltak az 1. gyertyák az adventi koszorúinkon. Szeretem nézni az apró lángot. Haloványan, de világot ad. Egyre jobban megvilágosodik előttünk, amire napok óta készülünk. Iskolánk pedagógusai lázban égnek. Egészséges lázban. Hagyományunkhoz híven (a megszokottól azért némileg mégis eltérve), megtartjuk a lelkinapot, amelyen világítanunk kell mindazoknak, akik velünk vannak. Vagyis nem csak nekik, hanem azoknak is, akik otthon vannak, karanténra ítélve. Ők a számítógépek előtt várják, hogy csatlakozhassanak. Nagy öröm volt, hogy sikerült!
Az alsó tagozatos gyerekek hétfő reggel (november 29.), a felső tagozatos diákok az ezt követő kedden elhelyezik koszorúikat osztályaikban, majd József atya megáldja azokat. A fenyő kellemes illata keveredik a sűrűn fertőtlenített kilincsek szagával. Már nem zavar.  A csillogó szemekre figyelünk. Várják az Urat. Van hely a gyermekszívben. 
Lehetőség van a szentgyónásra, áldozásra is. A járványügyi korlátozások miatt templomba nem mehetünk, de vágyunk a Vele való találkozásra. A maszk, a távolságtartás nem óv meg a gonosztól, ami a vírussal együtt tombol. Sötétséget hoz a fejekbe és a szívekbe. Fényért kiáltunk! 
Lelkesek a gimnazisták is, örülnek e szerdai (december 1.) együttlétnek. Az atya MEG+áldja a koszorúkat és a diákokat is. Érezzük, hogy születik valami. Bennünk, bennük. A Szentlélek munkálkodik. Az ember leizzad, és csak reméljük, hogy a méreganyagok is távoznak pórusainkon keresztül, talán szívünkből is.
Sok éve egy égi csillag vezette a bölcseket Jézushoz. Nekünk a szívünkben kel fel a hajnalcsillag, és innentől kezdve nem tévesztjük el az irányt. Kerüljünk közelebb Jézushoz! Hiszem, hogy erősödik a fény, él a remény, hogy hamarosan lobog a négy gyertyaláng.

Sántha Eszter