Újra nyitja kapuit a MARIANUM...

2020. május 29.
2020-2021
,
Alapiskola
Opening

Tisztelt szülők!

Az oktatásügyi miniszter május 22-i rendelete alapján és intézményünk fenntartója, a Nagyszombati Érseki Hivatal május 26-i határozata szerint óvodánk és alapiskolánk 1-5. évfolyama, valamint az iskolai klub (napközi) is fokozott biztonsági intézkedések mellett június 1-től kinyitja kapuit.

Az intézménybe csak egészséges, tünetmentes, szülői nyilatkozattal rendelkező gyerekeket és diákokat fogadhatunk. Érkezés a megbeszélt reggeli harmonogram szerint lehetséges, a biztonsági távolságok megtartásával, kézfertőtlenítés és a testhőmérséklet ellenőrzése után. Megértésüket kérjük, mindezek az intézkedések az Önök, gyermekeik és pedagógusaink biztonsága érdekében történnek.

 

AZ ÓVODA:

Óvodánkban nagy erőkkel folyik a nagytakarítás és fertőtlenítés, hogy június elsején egy tökéletesen tiszta épületbe léphessenek a gyerekek. Szeretnénk Önökkel a legfontosabb információk közül párat, pontokba szedve ismertetni, hogy az óvoda zökkenőmentesen kezdhesse meg működését. Arra kérjük Önöket, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a szabályokat tartsák be, hiszen ezek a szabályok és intézkedések Önöket, gyermekeiket és az óvoda alkalmazottait próbálják védeni.

CSAK AZON SZÜLŐK GYERMEKEIT TUDJUK FOGADNI, AKIK AZ ELŐÍRT FELTÉTELEKET SZIGORÚAN BETARTJÁK! Ennek érdekében tisztelettel kérjük minden kedves Szülő együttműködését és türelmét!

1. Nyitvatartás: 7:00 – 16:00

Érkezés: 7:00 - 8:00 (8.00 óra után az óvoda épülete zárva lesz, a gyermek érkezése ezt követően aznap már nem lehetséges)

Távozás: 15:00 – 15:45 (kapunyitás 15:00, kapuzárás 16:00)

2. Egyszerre csak 1 szülő a gyermekével tartózkodhat az öltözőben.

3. Az épületbe lépéskor az óvoda megbízott alkalmazottja lázat mér, fertőtleníti a szülő és a gyermek kezét. Amennyiben bárkinek 37,0 °C vagy afeletti a testhőmérséklete, nem léphet be az óvoda területére. Ezután a lelet után a gyermek csak 48 óra elteltével léphet újra óvodába.

4. Óvodába lépéskor mind a szülő, mind a gyermek számára szájmaszk viselése kötelező

5. A gyermeknek 2 darab szájmaszknak kell lenni a szekrényében.

6. Átöltözés után a gyermeknek a szájmaszk viselése nem kötelező.

7. Miután a szülő átöltöztette a gyermekét, az óvónő érintkezés nélkül átveszi a gyermeket.

8. A szülő az osztályba nem léphet be!

9. A szülő az óvoda területén maximum 10 percet tartózkodhat.

10. A gyerekek nem hozhatnak semmit az óvodába (játék, ennivaló, innivaló, "alvóka", cumi).

11. Az első alkalommal történő óvodába lépéskor a szülő becsületbeli nyilatkozat formájában kijelenti, hogy gyermeke egészséges, ezt a nyilatkozatot az iskolaközpont honlapjáról kell letölteni (lásd a mellékletet), és reggel a kapuban felmutatni, majd az óvónőnek leadni. A gyermek hiányzása esetén ezt a nyilatkozatot ismételten ki kell tölteni és leadni.

12. A gyermeket csak az egy háztartásban élők hozhatják és vihetik el az óvodából. Amennyiben ez a személy a család kiskorú gyermeke, 10 évtől nem lehet fiatalabb.

13. A szülő minden hétfőn hozza a tiszta ágyneműt (külsőt, belsőt), pizsamát, váltócipőt, amit pénteken hazavisz tisztít és fertőtlenít, a következő héten visszahozza. (Kérjük az ágyneműt otthon felhúzni.)

14. Az ebédre be- és kijelentkezés a megszokott módon fog zajlani.

 

AZ ALAPISKOLA:

1. Az első tanítási napon, június 1-jén reggel, a szokott időben a megbeszélt harmonogram szerint (7:00 – 8:00) várunk minden bejelentett gyermeket szülői kísérettel. Belépés az épület bal oldali bejáratán keresztül.

2. A szülő az iskola épületébe nem léphet be, ill. a hét folyamán tartózkodni kell az iskola területére lépéstől is. Tudatosítani kell, hogy az épület előtti találkozásokra is érvényesek az aktuális higiéniai előírások (távolságok betartása).

3. A szülő a gyermeke átadásakor egy nyilatkozatot ad le, amellyel a gyermek fertőzésmentességét igazolja. (Lásd a mellékletet!)

4. A szülők minden tanítási napra 2 maszkot biztosítanak a gyermekeknek - az egyikben érkeznek az iskolába, a másik tartalék. Maszkot a tanulók csak bizonyos helyeken fognak használni – pl. folyosón helyszínváltáskor.

5. A szülő minden napra ellátja gyermekét megfelelő mennyiségű papírzsebkendővel is – legalább 1 csomag zsebkendő legyen minden tanulónál.

6. Tornaruha nem kell – a tanulók nem öltözhetnek át. És benti váltócipő sem kell. A gyerekek adagolós szappant, fertőtlenítőt és papír kéztörlőt használnak majd a pedagógus utasításai alapján.

7. Minden reggel minden tanuló testhőmérsékeltét mérjük, és csak kézfertőtlenítés után léphetnek az épületbe. Akinél lázat állapítunk meg, (37 °C és az fölötti értéket) azt hazaküldjük.

8. Amennyiben a tanuló bármely okból kihagy legalább 3 tanítási napot, az iskolába való belépésnél újra mellékelni kell a nyilatkozatot a fertőzésmentességről.

9. Amelyik gyermeknek olyan krónikus betegsége van, ami köhögés-tüsszögéssel jár (asztma, allergia, stb.), szakorvosi igazolást szükséges az első napon erről mellékelni.

10. A gyermekeket a saját osztályuk tanulócsoportjába soroljuk. A tanulási időszak az első 5 tanítási óra lesz. Ez alatt az idő alatt az osztályfőnök, ill. az 5. osztály estében egy szaktanár tartja a tanítási órákat.

11. Az egyes gyermekcsoportok egymástól elkülönítve mozoghatnak az iskola épületében. A tanulócsoportok között nem lesz átjárási lehetőség – a csoportok tagjai nem érintkezhetnek más tanulócsoport tagjaival sem.

12. Az ebédeltetés is tanulócsoportonként zajlik majd. Az ebédkiadásra külön szabályzás vonatkozik, amit szigorúan betartunk. Ezért az ebédeltetés elhúzódhat, (szíves megértésüket kérjük).

13. A napközit igénylő tanulók délutánra is az iskolában maradnak. Erre legkésőbb 16:00-ig van lehetőségük. (Mivel ezt követően kerül sor az iskolaépület helyiségeinek átfogó fertőtlenítésére). Kérjük, gyermeke öltözete alkalmazkodjon a kinti tartózkodáshoz is.

14. Az iskolába lépő tanulók az iskolában oldják meg napi feladataikat, házi feladatot már nem kapnak. A tanulásszervezés részleteiről a későbbiekben kapnak tájékoztatást.

15. A távoktatás - természetesen - minden évfolyamban a továbbiakban is a megszokott módon történik.

16. Az ebédre be- és kijelentkezés a megszokott módon fog zajlani.

 

SZERETETTEL VÁRUNK TITEKET, KEDVES DIÁKOK!