Segíts Te is!

2019. november 5.
2020-2021
,
Alapiskola
Segíts!

Kedves diákok, szülők, barátok, keresztény közösség!

Több környékbeli iskolához, sportklubhoz, művelődési központhoz csatlakozva mi is segítséget kérünk egy komáromi kisfiúnak, Noelnek.

A kis Noel érkezését nagyon várták a szülők, kimondhatatlanul örültek első gyermekük születésének. Az anyuka rendszeresen látogatta a terhesgondozást, mindent megtett azért, hogy egészséges babának adjon életet. Semmi jele nem mutatkozott annak, hogy bármilyen problémák várhatók a szülés közben.
Noel 2017. december 29-én nagyon nehezen született meg. A szülés során nem várt komplikációk adódtak, s eltörött a pici kulcscsontja és a fejét is olyan nyomás érte, hogy bevérzett az agya, fejének lágy részei súlyosan megsérültek, bevérzett a szem retinája, s agyrázkódás következtében az eszméletét is elvesztette. Noelt átszállították Újvárba, inkubátorba helyezték, majd sorra következtek a különböző kivizsgálások, életmentő kezelések. Megállapították, hogy - sajnos - komoly egészségkárosodást szenvedett (gyermekbénulás, epilepsziás, látássérült lett, s izommerevség is gyötri).
A kis Noel passzív, nem jár, nem ül, szegény csak fekszik, nem beszél, nem tartja meg a fejecskéjét, csak kásás ételeket fogyaszt, naponta többször van epilepsziás rohama. Napi 24 órás gondoskodást igényel, különféle kezelésekre hordják, ami sajnos nem hoz semmilyen javulást. Igény lenne speciális babakocsira, etetőszékre, gyerekülésre. A biztosító évente 2x fizet egy hetes rehabilitációt, ami nem sokat segít. Szeretnék a kicsit Pőstyénbe, az ADELI nevű rehabilitációs központba vinni, amit az
egészségügyi biztosító nem támogat, viszont nagy segítséget nyújtana ahhoz, hogy Noel megtanuljon járni. Ezek a különféle kezelések komoly anyagi megterhelést jelentenek a család számára.

Iskolánk vezetősége és tanári kara úgy döntött, hogy mi is segíteni próbálunk, s ehhez az Önök segítségét is kérjük. Kupakokat gyűjtünk, melyet iskolaközpontunk mindegyik épületébe lehet folyamatosan hozni.

Aki megteheti, közvetlenül is segíthet ennek a családnak, a Szlovák Takarékpénztárban (SLSP) nyitott transzparens számlára várjuk adományaikat! Ebben az esetben nincs olyan adomány, ami nem segítene.

Bank: Slovenská sporiteľňa a.s.
Számlaszám: SK25 0900 0000 0051 6432 6210
Számla neve: NOEL KEŠIAR

Köszönjük a jóságukat!