Nyíljunk meg a szeretetben a rászorulók iránt!

2020. október 15.
2020-2021
,
Alapiskola
Nyíljunk meg a szeretetben a rászorulók iránt!

Missziós vasárnap alkalmából (2020. október 18.)
http://misijnediela.sk/misijna-nedela-18-oktober-2020/

A missziós vasárnapot a világ minden katolikus templomában megtartják október 18-án. Ezen a napon imádkoznak a missziókért és gyűjtést rendeznek a fiatal, nagyon szegény, sok nehézséggel sújtott egyházközösségeknek. Idén Szlovákiában a szentmisék elmaradása miatt a gyűjtés hagyományos módja elmarad, e-gyűjtés formájában valósul meg.
Szlovákia ebben az évben Sri Lankának, Togonak, Csádnak és Kongónak gyűjt. 
Az idei missziós vasárnap mottója Izajás próféta válasza Isten hívására: „Íme, itt vagyok, küldj engem!”
Ferenc pápa sokszor figyelmeztet, hogy nyitott egyháznak, nyitott keresztényeknek kell lennünk, akik a szegényekben Krisztust szolgálják. A missziós vasárnapra küldött üzenetében azt mondja: „Ebben a helyzetben a missziós hivatás arra indít, hogy az Isten és a felebarát iránti szeretet révén kilépjünk magunkból, ami a megosztás, a szolgálat és a közbenjárás lehetőségét kínálja.”
Kérjük iskolánk családjait, hogy fontolják meg ezt a kérést, és Isten szeretetéről segítségükkel tegyenek tanúságot a világban!

Az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" kezdeményezésbe iskolánk már néhány éve bekapcsolódik. Idén is október 18-án imádkoznak a gyermekek a világ minden táján az egységért és a békéért.
 A rózsafüzér békéért való ima.
A rózsafüzér imádsága a legalkalmasabb eszköz annak előmozdítására, hogy a hívők szemléljék Jézus Krisztust. Jézust szemlélve pedig szerető emberré lehet válni.
Mivel október 18 -a vasárnapra esik, ezért kérjük a családokat, hogy vasárnapjukat lehetőségükhöz mérten közös rózsafüzér-imádsággal is szenteljék meg!
A gyermekekkel a katolikus hittan órákon szoktunk együtt rózsafüzért imádkozni, és 19-én a hittan órákon ezt meg is fogjuk tenni. 
Áldott vasárnapot!

https://www.magyarkurir.hu/hirek/iden-is-lehet-csatlakozni-az-egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert-kezdemenyezeshez