Mozdulj ki, Marianum!

2019. szeptember 29.
2020-2021
,
Alapiskola
Mozdulj ki, Marianum!

2019. szeptember 28-án megteltek Dömös utcái. Ehhez nagy mértékben hozzájárult a Marianum 60(!) igen, 60 fős csapata, amelynek tagjai bátran nekivágtak a Rám-szakadék felé vezető szurdokvölgynek. 
A Malom-patak partján haladva elértük a búcsújáró hellyé vált Szentfa-kápolnát, ahol az imádság erejétől feltöltődve, akadályt, veszélyt nem ismerve megindultunk kalandos túránkra. Ugye, mondanom sem kell, hogy a Lukács-árok felé vezető elágazásnál mindenki a nehezebb, kalandosabb, létrákkal és korlátokkal teletűzdelt részt választotta útirányul? Volt ám csúszás-mászás, kapaszkodás anya, apa, tanító bácsi kezébe… A lényeg viszont az, hogy mindenki sikeresen feljutott a csúcsra, vagyis a Rám-szakadék szűk sziklafalai közé. Az elénk táruló látvány minden addigi nehézséget felülmúlt. Lélegzetelállítóan szép volt a félhomályban derengő kanyon. 
A visszafelé vezető úton a Lukács-árok lejtőin már felgyorsultak lépteink, hiszen a fejlettebb szaglással rendelkezők már 5 km távolságból érezték a dömösi csárdában fortyogó gulyás illatát. Nem kérdés, hogy rekordidő alatt értünk így le, jöhetett a jól megérdemelt pihenés a finom falatok mellett. 
Azt hiszem, hullafáradtan, de nagyon jó hangulatban szálltunk fel az autóbuszunkra. Nem volt zsivaj hazafelé, csönd, nyugalom, szundikálás, 9 kilométer kellemes emlékeinek, a természet lenyűgöző szépségének és a gulyás megemésztésének percei voltak azok. A buszról való leszállás már okozott némi gondot az elernyedt izmoknak, de ez már egy másik történet…
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy részt vett a "Mozdulj ki, Marianum" idei első felvonásán. Folytatás télen, szánkókkal és sílecekkel a kezekben.


Marsal Tamás