A mesebeli udvar

2019. október 23.
2020-2021
,
Alapiskola
A mesebeli udvar

Valahol ott kezdődött, hogy Prochádzka Gréta, negyedik osztályos tanulónk anyukája, Zubcsák Zsuzsanna munka-rehab-fejlesztő szoc. terapeuta megajándékozott bennünket még szeptemberben két darab Thomas gőzmozdonnyal, hogy díszítse az udvarunkat. Maitz Évi nevelő néni ezen felbuzdulva, régi cserepeket festetett át az 1.B. osztály tanulóival, melyeket szintén Zsuzskától kaptunk és így egy csodás színpompás kavalkádja lett a díszes cserepeknek. Csak hát, ugyebár a cserepekbe virág dukál, és így Évi néni Csoma Zselyke anyukájához, Ildikóhoz fordult bizalommal, aki természetesen már olyan sokadszor ajándékozott meg minket gyönyörűséges árvácskáival. Ezek a kis gőzmozdonyunkat díszítik még most is. 
2019.október 15-én szerdán Évi néni nekilátott, hogy életre keltsen a gyerekek segítségével egy madárijesztőt, melynek utólag a Rezsőke nevet adtuk, és azóta is udvarunk tiszteletbeli lakója lett. A testének vázát Csaba gondnokunknak köszönhetjük, a ruhái Miklóska fiam kinőtt ruhácskái lettek, a szalmát Mórocz Ildikó támogatásának köszönhetjük. Zubcsák Zsuzska ekkor is szorgoskodott, segédkezett Évikének a madárijesztő elkészítésében, a gyerekek tömködték Rezsőke testét, és láss csodát, elkészült a mesebeli lény! 
Másnap, október 16-án az udvarunkra hozott Zsuzska egy szerelmes hattyúpárt, melyek szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak és nagyon szépen díszítik a kiskertünket. Évike sem akart tétlenkedni, és még aznap elkészült Rezsőke felesége, Teca mama, ahogy István tanító bácsi el is nevezte nyomban.
A három kávécsészét e héten hozta Zubcsák Zsuzska az udvarunkra. Köszönet érte és hála! Köszönet illet mindenkit, aki valami úton-módon hozzásegítette udvarunkat mesebelivé tételéhez!

Vas Katalin