A Meg+növünk hatalmas sikere Szepsiben

2019. november 26.
2020-2021
,
Gimnázium
A Meg+növünk hatalmas sikere Szepsiben

Az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál fődíját kapta a MEG+növünk diákszínjátszó csoport. Hogyan is jutottunk el egészen idáig?
Csütörtökön egy rövid próba után buszra szálltunk és elindultunk Szepsi felé. Az út hosszú volt, viszont nem unatkoztunk. Szólt a zene, beszélgettünk, egy kicsit próbáltunk is. Jó volt a hangulat.
Mikor megérkeztünk, egy finom vacsora várt minket. A vacsora után a helyszínre érkeztünk, és elkezdtük felépíteni a teret.
8 óra előtt már mindenki felöltözve, valaki még a szövegét mormolta az orra alatt, valaki az utolsó simításokat végezte a sminkjén, és kezdődhetett az előadás.
Elfoglaltuk a helyünket, felcsendültek az első hangok, a fák kicsíráztak, megépült az erdő és megszületett Fehérlófia. Ezt követte a sok kaland, mígnem a hosszú út végén ő és a királylány boldogan éltek míg meg nem haltak.
A színpadon álltunk, énekelve az utolsó sorokat és meghajoltunk. Örültünk, hogy sikerült az előadás, megpróbáltuk a legjobbat kihozni magunkból.
Utánunk még 2 előadás volt, amire már nyugodtan (és kicsit kíváncsian a zsűri értékelésére) ültünk be és néztük meg.
Az előadás után eljött a kiértékelés ideje, értékelték a kreativitást, és egypár jó tanáccsal láttak el a jövőbe.
Másnap reggeli után, kicsit fáradtan buszba ültünk és hazaindultunk.
Szerintem egy szuper élmény volt ez nekünk, kicsit jobban összeszoktunk az út alatt és számomra mindig élmény előadni ezt a darabot, és várni, hogy reagálnak rá a nézők.
Az eredményeket csak szombaton este tudtuk meg és nagyon nagy volt az öröm.
Megkaptuk a fesztivál fődíját, a Lakoma szerkesztőségének díját és Ďurdik Ágoston megkapta a legígéretesebb tehetség díját, a Németh Péter-díjat.