II. Rákóczi Ferenc nyomában

2019. október 1.
2020-2021
,
Alapiskola
II. Rákóczi Ferenc nyomában

XII.éve szervezte meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatot. A téma: Rákóczi serege, élet Rákóczi udvarán volt.
Idén 104 hazai magyar oktatási intézmény 844 alkotással kapcsolódott be. Ebből 47 alkotó lett kiválasztva. Három diákunk rajza nyerte el a szakmai zsűri tetszését, nevezetesen:
Kiss Nóra (3. B), Vas Miklós (3.B) illetve Pintér Laura (7.osztály) alkotása.
2019. szeptember 27-én pénteken felvonatoztunk a fővárosunkba, ahol a Duna Utcai Alapiskola és Gimnázium éttermében finom ebéddel vártak bennünket. Ebéd után egy nagyon kedves és művelt idegenvezető társaságában megismerhettük a város történelmi múltjának egy részét. Ezt követte a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának megtekintése. Történetesen ezen a szép helyen volt a diákok pályamunkáinak kiállítása és az ünnepélyes díjkiosztó is, melyet egy ünnepi fogadás követett (kaptunk fincsi tortát is).
Kiss Nórát szülei és ikertestvére, Eszter is elkísérte Pozsonyba, aki szintén kiváló kis képzőművész!
A hangulat fennkölt volt, a gyerekek izgatottak és váltig fogadkoztak, hogy jövőre ismét nyerni szeretnének, hogy itt találkozhassanak.
Szívből gratulálok minden díjnyertes diákomnak, büszkeséggel dagadt a mellem, hogy ilyen temérdek alkotás közül hárman is nyertek iskolánkból!

Vas Katalin