A "Bárka" ünnepélyes díjátadójára készülünk

2021. május 13.
2020-2021
,
Alapiskola
A "Bárka" ünnepélyes díjátadójára készülünk

Idén a BÁRKA című bibliai témájú rajzversenyre, melyet a Marianum Egyházi Iskolaközpont a Patrona Nostra Kht.-vel karöltve szervez meg, 10 oktatási-nevelési intézmény nevezett be.  Konkrétan Palástról, Nagymegyerről, Gútáról, Újvárból, Alistálból, Párkányból, Ógyalláról, Ipolyságról, Szentpéterből illetve Komáromból küldtek be 191 alkotást. 
Ez azért is meglepő, mert a tavalyihoz képest gyarapodott a beküldendő alkotások és a versenyben részt vevő iskolák száma. Tehát a járvány nem akadály volt, hanem serkentő erő. Tavaly 6 intézményből kaptunk  167 csodaszép rajzot. A 2019-es évben 56 díjat, idén pedig 65 díjat sikerült kiosztanunk. A háromtagú zsűrinek, Németh Csillának, Pataky Andreának illetve jómagamnak  nagyon nehéz dolga volt, mivel szebbnél szebb alkotások kerültek a kezünkbe.
Az ünnepélyes díjkiosztóra idén a járványügyi helyzet miatt kivételesen nem a Marianum aulájában kerül majd sor, hanem a  Szent András Bazilikában 2021. május 27-én. A 10 órai kezdetű ünnepélyes szentmise után kerül megrendezésre a díjak átadása.
Szívből gratulálunk minden versenyzőnek, díjazottnak! Mindenkit szeretettel várunk!
Jövőre Dávid király története témára lehet majd alkotni, és a rajzokat december elejéig beküldeni A Marianum Egyházi Iskolaközpont címére. Már nagyon várjuk!            

Vas Katalin, rajztanár