Az olvasó asszony is rajzlapra került

2021. április 6.
2020-2021
,
Alapiskola
Az olvasó asszony is rajzlapra került

Egy eredményes együttműködés gyümölcse

Szabó Csekei Tímea, egy fantasztikus múzeumpedagógus és egyben két diáklányunk, Juli és Luca anyukája a napokban felkért egy közös projekt megvalósítására.
Az én feladatom az lett volna, hogy motiváljam a diákjaimat egy ülő, olvasó nő hátterének megalkotására. A gyerekek nem tudhatták, hogy az „olvasó nő” eredetije megtalálható a Duna Menti Múzeum képtárában, és valójában Szász István Délután című alkotásából van „kivágva”.
Az olvasó nő ötlete a könyvhónap kapcsán keletkezett. A kezdeményezésbe több iskola is bekapcsolódott, és 147 alkotás készült el, ami bekerült egy kisfilmbe, mely ezen a linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/www.muzeumkn.sk

Iskolánkból ezen diákok alkotásai láthatóak a kisfilmen:
Csizmadia Levente,Vörös Csenge, Himpán Terézia Sofia, Szász Anna Virág, Prochádzka Gréta, Tóth Éva Anna, Varga Viktória, Urbán Ábel, Balázs Alexandra, Židek Alexandra, Nagy Dóra, Megyeri Tamara,  Bölcskei Sára Rebeka, Bölcskei Lujza Rozi, Dudáš Lilla, Gaál Máté, Goda Áhim, Süll Csillag Virág, Garai Kristóf, Susík Kitti, Antal Máté, Szabó Gerogina Amina, Szabó Scarlett Johanna, Kucsora- Kisfónai Hanna, Cseh Sándor,  Vida Anna Sophia, Máté Zina, Szabados Veronika, Kucsora- Kisfónai Mátyás, Habenicht Eszter, Dombi Anna, Zink Dóra, Dömötör Kristóf, Rajcsányi Emma, Židek Lara, Varga Viktórai, Visnyei Laura Sarolta, Keszeg Lilla, Keszeg Laura, Visnyei Alexandra, Méhes Szabolcs.

Minden diákomnak köszönöm a munkáját!


Vas Katalin, rajztanár