Az 1956-os eseményekre emlékeztünk

2019. október 24.
2020-2021
,
Gimnázium
Az 1956-os eseményekre emlékeztünk

Iskolánk gimnazistái és kilencedikes diákjai október 22-én Budapesten jártak, ahol a Rákóczi Szövetség által megrendezett Gloria Victis 1956 rendezvényen vettek részt. 
A közel háromezer fiatalt megmozgató esemény az 1956-os forradalom és szabadságharc közös megünneplésével a Kárpát-medencei magyar fiatalok összetartozás-tudatát kívánja erősíteni.
A program részeként hajóra szálltunk, s egy budapesti dunai hajózással egybekötött koncerten vettünk részt. A Műegyetem aulájában zajló ünnepi megemlékezést követően a többezres diákság a történelmi útvonalon fáklyás felvonulással vonult a Bem térre, ahol a koszorúzási ünnepséget koncert követte.
Október 23-án iskolánkban rendhagyó történelemóra keretében elevenítettük fel az októberi eseményeket, illetve az azt megelőző történéseket. A megemlékezésen Máté Zsóka Márai Mennyből az angyal versét szavalta el.
Kedden negyedikes gimnazistáink testvériskolánkba, a Tatai Református Gimnáziumba látogattak, hogy közösen emlékezzenek a forradalom napjaira, október 23-án pedig velük együtt vettünk részt a tatai városi megemlékezésen és koszorúzáson.

Földes Varga Katalin