2% adó = 100% segítség

2021. március 9.
2020-2021
,
Alapiskola
2%

Kedves szülő, tisztelt támogatónk!

Ezúton is köszönöm a segítségét, jó szándékát és támogatását, mellyel az előző évben segítette az intézményünkben folyó munkát. A COVID19-időszak - sajnos - lehetetlenné tette, hogy megszokott rendezvényeinket, programjainkat megvalósítsuk, s az egyes pályázati lehetőségeket is jócskán lecsökkentette. A - remélhetőleg hamarosan elkövetkező - újrakezdéshez az Ön segítségére is számítunk.

Az oktatási-nevelési folyamat eszközparkjának modernizálására, infrastruktúránk fejlesztésére sajnos alig van más forrásunk, mint az adó 2%-a, illetve egyes pályázatok és felajánlások. Az egyházi iskolák ugyanis nem jogosultak az állam, a megye vagy az önkormányzat támogatására az ingatlanfejlesztést vagy akár az állagmegóvást illetően, s általában kevesebb pénzből gazdálkodunk, mint az állami intézmények. Az egyház is csak szerény lehetőségeinek megfelelően tud segíteni (díjakkal, apró felajánlásokkal, az iskola épületeivel, javításokkal, ösztöndíjakkal), bár a komoly gondok és a stratégiai fejlesztések esetében mindig számíthattunk a helyi plébánia, az érseki hivatal és a keresztény közösség segítségére is.

Az, hogy a komáromi MARIANUM mégis fejlődni tud, többek közt az adó 2%-ának is köszönhető, mellyel minden állampolgár szabadon rendelkezhet. Ezúton is köszönjük Önnek, ha segíteni tudja a tevékenységünket ezzel is!

Az idei évben csak a Bíró Lucián Alap számlájára érkező támogatásokat tudjuk fogadni. Idei legnagyobb szabású céljaink: óvodánk udvarának, járdáinak további rendezése, főépületünk teljeskörű felújítása és berendezése, udvarunk további rendezése és új kápolna kialakítása. Ez mellett állandó, kiemelt fontosságú célunk az iskolaközpont (az óvoda, az alapiskola, a gimnázium, a kollégium) eszközfelszereltségének folyamatos bővítése, valamint a diákoknak nyújtott szociális jellegű segítségnyújtás is.

Főépületünk felújításához idén segítő kezet nyújtott nekünk Magyarország Kormánya, új kápolnánk kialakításához pedig a Nagyszombati Főegyházmegye Érseki Hivatala, a többi – nem kevésbé fontos – célunk megvalósításához azonban az Ön segítségét kérjük. Ebben az évben újra lehetőségünk van a jövedelemadó 2%-ának sorsáról dönteni. Ez a 2% általában nem jelent nagy összeget, sok esetben szinte aprópénznek tűnik. Mégis arra kérem Önt, tisztelje meg iskolánkat, a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpontot ezzel a szerény adománnyal is — szükség van rá…

 

Iskolánk támogatására létrehozott alapunk identifikációs adatai:

 Név (meno):                                       Bíró Lucián, n.f. (neinvestičný fond)

Cím (sídlo):                                        Ul. biskupa Királya 30., 945 01 Komárno

Reg. szám (IČO):                                36096041

Jogi forma (Právna forma):                  alap (neinvestičný fond)

Számlaszám (bankové spojenie): UniCredit Bank, a.s., SK56 1111 0000 0066 0921 7004

 

Ha lehetősége van rá, kérem, hogy a fenti számlaszámokon közvetlenül is támogassa tevékenységünket! Kérhetek Öntől 2% szeretetet a Marianumnak?

 

Üdvözlettel és tisztelettel:

PaedDr. Madarász Róbert, a Marianum igazgatója