Tanulmányi kirándulás Pozsonyban

2019. március 12.
2018-2019
,
Gimnázium
Tanulmányi kirándulás Pozsonyban

Egy napsütéses, kissé szeles reggelen felkerekedett a Marianum Egyházi Gimnázium csapata, hogy bejárja Pozsony nevezetességeit. A hátizsákból nem hiányozhattak az elegendő mennyiségű tízórai mellől a kamerák, fényképezőgépek, telefonok és jegyzetfüzetek sem.  A nap célja, hogy az itt született képekből, videókból és jegyzetekből hazaérve beszámolókat készítsenek a diákok, így dolgozva ki a "Bratislava" c. érettségi tételt. Ráadásul a legjobb munka még jutalomban is részesül! 
Először a pozsonyi várat vették be a diákok, akik sok izgalmas dolgot megtudhattak a vár és a város történelméről. Csak úgy kattogtak a fényképezőgépek, hisz a csodás panorámát mindenképp érdemes volt megörökíteni! Ezután egy rövid séta következett, amely során az óváros nevezetességeit tekintették meg a tanulók.
A séta és a szorgos jegyzetelés után mindenki megérdemelt egy kis szabadidőt. A többség megrohamozta az éttermeket és a különféle kávézókat, de akadtak olyanok is, akik további felfedező utakra indultak.
Délutáni programként egy táncszínházi előadáson volt lehetőségük részt venni a gimnázium tanulóinak. Az Ifjú Szívek és a Vekker Műhely Megtart - Nem enged produkciója nagy sikert aratott. Mindenki élvezte a színvonalas előadást, és szívesen kapcsolódott be a közös gondolkodásba is. Az előadás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még a buszban is ez volt a téma.
Az út után nincs is más hátra, mint hogy csapatokba rendeződjenek a diákok, és nekilássanak a beszámolónak, amivel a következő hetekben foglalkozni fognak. Mindenkinek jó munkát kívánok!

Török Sára I.G