Sítanfolyamon jártunk

2019. március 3.
2018-2019
,
Alapiskola
Sítanfolyamon jártunk

Ez a vasárnap valahogy más volt, mint a többi, hiszen az Alacsony-Tátra fehérbe öltözött csúcsai közt 2019. február 10-én, a délutáni órákban felbukkant egy autóbusznyi csapat… 
Egyik kézben síléc, a másikban hatalmas bőrönd, a sícipők meg össze-vissza, több kupacban hevernek a hotel bejárata előtt…De ez senkinek nem zavarja meg jókedvét, hiszen mindenkit a közös cél éltet: megtanulni síelni, és jól érezni magunkat szülők nélkül az előttünk álló héten. 
Valahogy így kezdődött a Marianum idei sítanfolyama a Barbora Hotel előtt Vyšná Bocán, melyen 25 hetedikes és 18 gimnazista elsős diák vett részt. Természetesen kellett hozzá 4 mindenre elszánt, optimizmustól sugárzó tanár, egy kedves és segítőkész ápolónő, na meg persze János atya az ő pozitív lelki erejével. 
Diákjaink az ötnapos oktatás alatt három különböző tudásszintű csoportban sajátíthatták el a síelés alapjait. Esténként a rövid szentmise után csapatépítő, szórakoztató programok kerültek sorra, melyeknek mindenki aktív részesévé vált. Volt műveltségi- és ügyességi vetélkedő, kolbászfesztivál, karaoke-show, pizza-party, de még Bálint-napi meglepetés is.
A tanfolyam végére mindenki sokat fejlődött a síelés területén. A kezdők megtanultak kanyarokat venni, fékezni, a haladók pedig a carving-technikát csiszolták  fényesebbé. Ennek bizonyítása a síversenyen csúcsosodott ki, amelyet nem kis meglepetésre a gimis lányok nyertek. 
Ez a péntek is valahogy más lett, mint a többi, hiszen az Alacsony-Tátra fehérbe öltözött csúcsait 2019. február 15-én, a délutáni órákban elhagyta egy autóbusznyi csapat…
Mindenki fáradt, egészséges, mosolyog vagy mosolyogva alszik, tele van élménnyel, maradt volna még, de már várja is az otthon melegét, a mama főztjét, apa-anya ölelését. Remélhetőleg senki nem bánta meg, hogy tagja lehetett ennek a fantasztikus csapatnak, és részese a sítanfolyamnak. 

Marsal Tamás