Pedagógusnap a MARIANUMban

2019. február 7.
2018-2019
,
Alapiskola
Pedagógusnap a Marianumban

Az egyházi iskolák tanárainak, tanítóinak, nevelőinek több védőszentje van. A szerzetesrendek kezelésében lévő iskolák elsősorban a szentté avatott rendalapító és a rend többi szentje, más egyházi iskolák a névadó szent pártfogása alatt állnak. Ezen túlmenően a tanárok védőszentjei: Nursiai Szent Benedek, Nagy Szent Gergely, Aranyszájú Szent János, Nepomuki Szent János, Szent Jeromos, Bosco Szent János, Alexandriai Szent Katalin és Kölni Szent Orsolya.

Az idők során úgy alakult, hogy a Marianum pedagógusai Bosco Szent János napján szokták megünnepelni hivatásuk emléknapját. Most is ez történt. Január 31-én, a félévi értékelés napjának estéjén összegyűltünk, hogy az iskola falain kívül beszélgetéssel, estebéddel adjunk nyomatékot Bosco Szent János emlékének. Az aznapi szentlecke (a Zsidókhoz írt levélből) is mintha hozzánk szólt volna: " Tartsunk ki rendíthetetlenül reménységünk megvallásában, mert hűséges az Isten, aki az ígéretet tette! Legyen gondunk arra, hogy buzdítsuk egymást szeretetre és jótettekre! Összejöveteleinkről ne maradjatok el, mint némelyek szoktak! Hanem annál inkább bátorítsátok egymást..."

Az est vitathatatlan fénypontja mégis alsó tagozatos diákjaink meglepetésműsora volt, mely a könnyekig meghatott minket... Ezúton is nagyon szépen köszönjük! (S köszönjük a kedves szülőknek is, hogy ezen a - viszonylag - késői időpontban is lehetővé tették, hogy létrejöjjön ez a kedves meglepetés.)

A Marianum nevelőközössége nevében: Madarász Róbert, igazgató