"Mozdulj ki Marianum!" - a Dobogókő-küldetés (beszámoló)

2018. október 15.
2018-2019
,
Alapiskola
Dobogókő

2018.9.29-én, szombaton megvalósult az idei „Mozdulj ki Marianum!” első felvonása. Az uticél ezúttal Dobogókő volt, ahol a turisztika mellett testi és lelki feltöltődés is várt lelkes kis csapatunkra. Autóbuszunk már délelőtt tíz óra körül leparkolt a dobogókői megállónál, jöhettek a túrabakancsok, nagy sóhajtások, egymásra vetett elszánt pillantások, botlások, csúszások, sikolyok, mosolyok meg minden, ami hozzátartozik egy harminc fős csapat nagyszerű turisztikai napjához.

Első megállónk a siketnémák Mária kegyhelye volt, ahol egy rövid lelkigyakorlat után elindultunk a Thirring körút lankáin. Két kilátóhelynél is megcsodálhattuk kicsi hazánk ámulatba ejtő szépségeit, beleértve a Duna kanyargó medrét és a visegrádi fellegvárat is. Ezután még a hírhedt 25-30 méter magas zsivány sziklákhoz is elmentünk, és ha már ott voltunk, akkor meg is másztuk őket rendesen.

Az utolsó métereket a dobogókői központhoz már futólépésben tettük meg, hiszen nyolc hatalmas bográcsban illatozott a finomabbnál finomabb magyaros étel. Mértünk is a készletre egy nagy csapást, és jóllakva, fáradtan, lelkileg feltöltődve indultunk haza.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, aki részt vett ezen a kiránduláson, szerintem senki sem bánta meg. Remélem, hogy a téli szánkózáson és a tavaszi bringázáson még többen leszünk.

 

Tisztelettel: Marsal Tamás