Mozdulj ki Marianum! - beszámoló

2019. február 4.
2018-2019
,
Alapiskola
Mozdulj ki Marianum – avagy síelés és szánkózás kicsit másképp

„Jöhet eső, lehet hó, nekünk együtt mindig jó!” – zárómondattal lehetne kezdeni e rövid beszámolót egy fantasztikus napról, amely bizony nem indult zökkenőmentesen… Na, de kezdjük a legelején!

2019. február 2-át írunk, kora reggel 7 óra, tavasziasan langyos a levegő, a "Mozdulj ki Marianum" lelkes kis csapata (melynek száma 43-ról 29-re csökkent betegség miatt) sílécekkel és szánkókkal felszerelkezve várakozik az autóbuszra, amely már perceken belül repíti is őket Európa kellős közepébe, vagyis a Kékellő lankás sípályái felé. Közben sokak kezében felvillan a telefon, mindenki beáll meteorológusnak, és örömmel közvetíti a külvilág felé, hogy egy-egy weboldal már nem is ír annyi esőt, mint a többi…

Lassan aztán oldódni kezd a feszültség is, a gyerkőcök egyre erősödő nevetése és jókedve derültté varázsolja a hangulatot (az eget sajnos nem), és a telefonok villogását a kezekben felváltják az üdítős üvegek hangjai. A csapat jókedvűen érkezik meg tíz órakor a helyszínre, ahol aztán kezdetét veszi az önfeledt szórakozás.

Valljuk meg őszintén, az eső sem várat magára sokat, de ez már akkor senkit sem zavar. Délután háromig mindenki letekeri a kötelező kilométereket a pályán, megkeresi ki-ki a saját gyermekét, és lassan búcsút veszünk ettől az egyébként nagyon kellemes helytől.

2019. február 2-át írunk, délután 5 óra, a gyerekek és apukáik alszanak az autóbuszban, az anyukák pedig azon morfondíroznak, hogy legközelebb mikor, hogyan és hova lesz megszervezve a mi kis csapatépítő "Mozdulj ki Marianumunk".      

Mindenkinek még egyszer nagyon szépen köszönjük a részvételt!

Marsal Tamás