Krónikások a Marianumban

2019. február 19.
2018-2019
,
Alapiskola
Krónikások a Marianumban

Legyél Te is MARIANUMOS  KRÓNIKÁS!

A Kukkók Polgári Társulás Csallóközi históriák néven indított böngésző programban  játszható játékot, melynek célja, hogy  megismertesse a fiatalokkal a csallóközi mondavilágot.
Iskolánk hetedik osztályos tanulói nagy örömmel és lelkesedéssel kapcsolódtak be. Kitartóan,  településről településre haladva pontokat, aranyakat és jelvényeket gyűjtöttek és  gyűjtenek,  így  lépkedhetnek felfelé a játékbeli ranglistán: felfedezőből kalandorrá, végül pedig krónikássá válhattak, válhatnak.
 Egy-egy kihívás, próbatétel során megmérettethetik magukat, miközben eléjük tárul a Csallóköz eddig ismeretlen, izgalmas, sokszor vicces és néhol szomorú, a mondák által megfestett világa.
A diákok szórakoztató formában megismerhetik a Csallóköz mondakincsét, a térség folklórját, népi kultúráját, regionális történelmét. A játék a települések feloldására, az ott található történetek elolvasására, majd az azokat követő kvízkérdések megválaszolására épül. Ha te is kedvet kaptál a játékra, és a felfedező útra készen állsz,  bátran keresd fel a  www.csallokozi.historiak.sk címen elérhető projektet,  csatlakozz közénk, és legyél Te is MARIANUMOS  KRÓNIKÁS!


Melicher Andrea