Sítanfolyamon jártunk

2020. február 23.
2020-2021
,
Alapiskola
Sítanfolyamon jártunk

2020. február 9-ke, téli napsütés, a kora délutáni csendes nyugalom lassan megszűnni látszik a Real benzinkút parkolójában, hiszen hatalmas bőröndökkel megérkeznek a Marianum hetedikes és elsős gimis növendékei, hogy a mezőörsi Magyar Műhely Alapítvány diákjaival egyetemben részt vegyenek az idei sítanfolyamon. Már a buszra való felrakodásnál sejteni lehet, hogy ez egy jó hangulatú csapat még jobb hangulatú kirándulása lesz…
Az esti órákban már a királybocai Barbora hotel jól fűtött falai között folyik az ismerkedés egymással és a síelés alapjaival (persze még csak vásznon). Mindez azonban elengedhetetlen feltétele annak, hogy másnap kezdetét vegye a hófedte dombok meghódítása.
A hódítás sikeresnek látszik. Diákjaink három különböző tudásszintű csoportban hasítják a havat sílécen és fenéken öt napon keresztül. A hét vége felé már olyan szintű tudással rendelkeznek, hogy a csapat majdnem minden tagja részt vesz a síversenyen is. 
Az esti órák hangulatosan teltek. Kivetítőn értékeltük az adott napot, mindenki megnézhette saját magát síelés közben, így próbálva javítgatni a hibákon. Természetesen szórakozási lehetőség is volt bőven. Megrendezésre került a hagyományos kolbászfesztivál, volt közös „Ki mit tud?”  vetélkedő, kvízjáték, „Legyen ön is milliomos” játék, puzzle vetélkedő, hóemberépítő verseny, pizza-party. Alaposan elfáradtunk. 
2020. február 14-ke, még mindig téli napsütés, délután a Real benzinkút parkolójába megérkezik egy nagy csapat síelő, mindenki egészséges, keresi szüleit, mindenki élményeit mesélgetve pakol, lassan véget vetnek a zenének, s hazamennek a legények…
Ez lett volna a Marianum Egyházi Iskolaközpont 2019/2020-as sítanfolyama szavakba öntve. Talán a képek több részletet is elárulnak.

Marsal Tamás