KORONA-HíR: Két hét távtanulás

2020. március 13.
2020-2021
,
Alapiskola
Távtanulás

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

A Szlovák Oktatásügyi Minisztérium utasítása alapján az iskolában történő oktatás 2020. március 16-tól (előreláthatóan) március 29-ig szünetel a koronavírus - COVID-19 - terjedésének megfékezése céljából.

Ebben az időszakban a MARIANUM Egyházi Iskolaközpontban az ügyintézés kizárólag elektronikus felületeken történik. Az iskola igazgatójával a marianum@zsgmarianum.edu.sk címen lehet kapcsolatba lépni, a pedagógusoknak pedig az intézmény weboldalán létrehozott felület segítségével, a pedagógus nevére kattintva lehet levelet küldeni, ezen a helyen. Kérjük, folyamatosan kísérjék figyelemmel a weboldalunkon, ill. a Facebook oldalunkon megjelentetett aktuális információkat is!

A pillanatnyi helyzet szerint az óvoda, az alapiskola és a gimnázium 2020. március 30-án reggel nyitja meg legközelebb a kapuit. FIGYELEM: a Szent Imre Kollégium diákjait is ezen a napon tudjuk először fogadni, 7.00-tól.

Az előttünk álló két hét (sajnos) nem szünidő. A tanulóknak (a vírus terjedését megakadályozandó) otthon kéne tartózkodniuk, kerülni a tömeget, a kapcsolatot az esetlegesen fertőzött személyekkel - és önállóan tanulni. A tananyagot, utasításokat, házi feladatot, beadandó munkákat a diákjaink elektronikus úton kapják meg:

  • Alsó tagozatos diákjaink az iskola EduPage oldala segítségével tanulnak, (katt IDE). Amennyiben a szülők nem tudnak bejelentkezni az említett oldalra, ill. nincs hozzáférésük, kérjük, küldjék el a tanuló pontos nevét, osztályát, a szülő nevét és aktuális e-mail címét ide: marianum@zsgmarianum.edu.sk.
  • Felső tagozatos és gimnazista diákjaink a Google Classroom applikáció segítségével (belépéshez katt IDE) fognak tanulni. Ehhez gmail-címre van szükségük (diákjaink túlnyomó többsége ezzel már rendelkezik is. Ha mégsem, létre kell hozni egyet, s elküldeni az osztályfőnöknek). Erre a címre fog az osztályfőnök "meghívót" küldeni, ez után válik használhatóvá az applikáció. (Majd együtt megtanuljuk ;) ) Az applikáció segítségével tanáraink - az órarend szerint - naponta küldenek majd feladatokat, információkat, új tananyagot, utasításokat, stb. Kérjük, napi rendszerességgel használjátok ezt, a következő időszakban így fogunk tanulni. Ha technikai problémátok van, Rozsnyó László tanár urat kell keresni (lásd feljebb, a pedagógusok elérhetőségeinél), ha a használattal van probléma, az osztályfőnök tud segíteni.

Kérem, hogy a gördülékenyebb kommunikáció érdekében a megszokott kommunikációs módokon (Facebook-csoport, Messenger, Viber, stb.) is tartsák az egyes osztályok, csoportok a kapcsolatot egymással!

Az Oktatásügyi Minisztérium tájékoztatása szerint az írásbeli érettségik időpontjai két hetet tolódnak, március 31. és április 3 között zajlanak majd. A kilencedikesek tesztelése a tervek szerint az eredeti időpontban valósul meg (április 1 és 2.). Felkérem (különösen) a végzős tanulókat (9. és 4. gimn. osztály), hogy a következő két hétben ne hagyják el az ország területét! (A két hét karantén problémát okozhat a Tesztelés9, ill. az érettségi során is.)

Március a könyv hónapja is, olvassatok sokat! Kívánom, hogy ez az igazán formabontó nagyböjti időszak sok lelki kincset érleljen!

Üdvözlettel: PaedDr. Madarász Róbert, a MARIANUM igazgatója